Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΚΑΑ: Πρωτοβουλίες για αναμόρφωση των ιχθυόσκαλων

Οι ενέργειες του ΟΚΑΑ για την αναμόρφωση των ιχθυόσκαλων και τη λειτουργία ιχθυαγοράς στο Ρέντη βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης της αρμόδιας για την αλιεία Κοινοτικής Επιτρόπου Μ. Δαμανάκη στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού.

ΟΚΑΑ: Πρωτοβουλίες για αναμόρφωση των ιχθυόσκαλων
Προτεραιότητα στην αναβάθμιση του κλάδου της Αλιείας και στην οργάνωση του ιχθυεμπορίου δίνουν η κυβέρνηση και η Κομισιόν, όπως καταγράφηκε στη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψης της αρμόδιας Κοινοτικής Επιτρόπου κ. Μαρίας Δαμανάκη στις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΑ.

Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αθ. Σκορδάς, η διοίκηση και υπηρεσιακά στελέχη του Οργανισμού, παρουσιάστηκαν οι σημαντικές πρωτοβουλίες του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας για την αναμόρφωση των Ιχθυόσκαλων και τη λειτουργία της σύγχρονης ιχθυαγοράς εντός της Αγοράς του Αγ. Ι. Ρέντη.

Από την πλευρά της η κ. Δαμανάκη έδωσε έμφαση στην αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων του ΕΠΑΛ, ενώ αναφέρθηκε στην καμπάνια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της αλίευσης γόνου.

Επίσης έγινε μακρά συζήτηση για τον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών ο οποίος εξάγει το 80% της παραγωγής του, παρά ταύτα όμως αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας.

Ακολούθως, η Επίτροπος περιηγήθηκε στους χώρους του ΟΚΑΑ εξαίροντας την πρωτοβουλία της διοίκησης για τη λειτουργία της Αγοράς του Καταναλωτή η οποία αποτελεί πρότυπο οργανωμένης αγοράς συνδυάζοντας την ποιότητα με τις ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v