Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισαγγελέας: Η πολυτελής ζωή θέλει και… υψηλή εγγύηση

Η εισαγγελέας διαφθοράς διαφωνεί με το αίτημα Κοντομηνά για μείωση της εγγύησης στις 500.000 ευρώ. Επικαλείται τον τρόπο διαβίωσης. Αιχμές και για τα δηλωθέντα εισοδήματα του επιχειρηματία.

Εισαγγελέας: Η πολυτελής ζωή θέλει και… υψηλή εγγύηση

Πολυτελή ζωή, πανάκριβα αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής και ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς αντιπαραβάλλει, σύμφωνα με πληροφορίες, η επίκουρη εισαγγελέας διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου στους ισχυρισμούς του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει τα 5 εκατομμύρια ευρώ που του ζητούνται ως εγγύηση για να μείνει έξω από τη φυλακή.

Ο επιχειρηματίας που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ζήτησε να μειωθεί η εγγύηση από τα 5 εκατ. ευρώ στις 500.000 ευρώ.

Η εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω της πρότασής της προς τον ανακριτή, καταλογίζει στον επιχειρηματία ότι διάγει πολυτελή ζωή, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι έχει στην κατοχή του τρία πολυτελή αυτοκίνητα εκ των οποίων μόνο τα δυο κοστολογούνται σχεδόν στο μισό ποσό της εγγύησης που ζητά να πληρώσει (δηλαδή περίπου 250.000 ευρώ) και φέρονται να αποκτήθηκαν το 2010.

Επίσης αναφέρει ότι ο επιχειρηματίας διαθέτει δύο σκάφη αναψυχής, πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, απασχολεί οικιακούς βοηθούς και οδηγούς, πραγματοποιεί υπερατλαντικά ταξίδια στο εξωτερικό για λόγους αναψυχής (όπως το πρόσφατο ταξίδι του στις Μαλδίβες).

Μάλιστα όλα αυτά, με βάση την πρόταση, έρχονται σε αντιδιαστολή ακόμα και με τα δηλωθέντα εισοδήματά του καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, επισημαίνεται ότι ενώ φέρεται να δήλωνε χαμηλά εισοδήματα, την ίδια στιγμή αποκτούσε πολυτελή περιουσιακά στοιχεία τα έτη 2010 και 2012, δηλαδή την ίδια περίοδο που αδυνατούσε να πληρώσει τις δανειακές του υποχρεώσεις στο Τ.Τ.

Στον ανακριτή προτείνεται, σύμφωνα με τις πηγές, να κάνει εν μέρει δεκτή την αίτηση του επιχειρηματία για μείωση της εγγύησης των 5.000.000 ευρώ στο ποσό των 4.000.000 ευρώ. Και αυτό προκειμένου, όπως φαίνεται να αναφέρεται στην πρόταση, να έχει τη δυνατότητα ο Δημήτρης Κοντομηνάς να πληρώσει με το 1 εκατομμύριο ευρώ που περισσεύει μέρος των δανείων του, υλοποιώντας δέσμευσή του ότι θα εξυπηρετήσει τα επίμαχα δάνεια.

Επίσης, η εισαγγελέας προτείνει να γίνει δεκτό το αίτημα του κατηγορουμένου να καλυφθεί η εγγύηση όχι μόνο με μετρητά αλλά και με την εγγραφή βαρών επί ακινήτων και με την κατάθεση εγγυητικών επιστολών ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v