ΥΠΑΝ: 10 εκατ. ευρώ στην ΤΕΑΕΠ

Η εισφορά αφορά σε αγορά οικοπέδου και κατασκευή νέου κτιρίου για μόνιμη στέγαση στη Θεσσαλονίκη. Το ποσό θα καταβληθεί σε 8 δόσεις.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
ΥΠΑΝ: 10 εκατ. ευρώ στην ΤΕΑΕΠ

Το "πράσινο φως" στην καταβολή εκούσιας εισφοράς της Ελλάδος στην Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης του Ευξείνου Πόντου, για την αγορά οικοπέδου και κατασκευή νέου κτιρίου, ή την αγορά και ανακαίνιση υπάρχοντος για τη μόνιμη στέγαση της στη Θεσσαλονίκη, ύψους 10 εκατ. ευρώ, άναψαν τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εξωτερικών.

Η σχετική δαπάνη, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε στις 20 Φεβρουαρίου, θα βαρύνει τον Τακτικό Προϋπολογισμό του υπουργείου Ανάπτυξης των οικονομικών ετών από το 2014 έως και το 2021.

Το ποσό θα καταβληθεί σε 8 δόσεις. Η πρώτη δόση ύψους 3 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2014 και τα υπόλοιπα 7 εκατ. ευρώ σε επτά ισόποσες ετήσιες δόσεις ποσού 1 εκατ. ευρώ η κάθε μία, αρχίζοντας από το οικονομικό έτος 2015 έως και το οικονομικό έτος 2021.

Η «Τράπεζα» θα πρέπει να έχει συνάψει τελικό συμβόλαιο για την αγορά οικοπέδου ή κτιρίου για τη μόνιμη στέγασή της στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 24/12/2016, ενώ θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τη μετεγκατάστασή της στο νέο κτίριο μέχρι τις 31/12/2021.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v