Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιχθυοκαλλιέργειες: SOS για το μέλλον του κλάδου

Σε σημερινή ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι της Δίας αφήνουν αιχμές κατά των τραπεζών αλλά και των κρατικών φορέων, επιρρίπτοντας τους ευθύνες για αδράνεια και αναποφασιστικότητα για την εξυγίανση της εταιρείας και κατ' επέκταση τη διάσωση των θέσεων εργασίας τους.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Ιχθυοκαλλιέργειες: SOS για το μέλλον του κλάδου

Τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον όχι μόνο του ομίλου εταιρειών Δίας, αλλά και του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών κρούουν οι 431 εργαζόμενοι της εισηγμένης στο ΧΑ εταιρείας η οποία έχει υποβάλει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.

Σε σημερινή ανακοίνωσή τους αφήνουν αιχμές κατά των τραπεζών αλλά και των κρατικών φορέων, επιρρίπτοντας τους ευθύνες για αδράνεια και αναποφασιστικότητα για την εξυγίανση της εταιρείας και κατ' επέκταση τη διάσωση των θέσεων εργασίας τους.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνουν πως η έλλειψη ιχθυοτροφών το τελευταίο εξάμηνο απαξιώνει σε ημερήσια βάση την αξία των βιολογικών περιουσιακών στοιχείων του ομίλου και άρα το μεγαλύτερο μέρος της όλης αξίας του ομίλου.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής τους διερωτώνται «γιατί από τον Σεπτέμβριο 2013, μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως εξέλιξη προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης της εταιρείας».

Ειδικότερα αναφέρουν ότι ο όμιλος, πρώτος από τον κλάδο, στις 17 Ιουνίου υπέγραψε «Συνοπτική συμφωνία αμοιβαίας κατανόησης» με τις δανείστριες τράπεζες και προέβη σε πρόσληψη αποδοχής από τις τράπεζες: στελέχους αναδιάρθρωσης (CRO), ανεξάρτητης ελεγκτικής εταιρείας «ERNST & YOUNG» για διενέργεια οικονομικού ελέγχου και ανεξάρτητης ελεγκτικής εταιρείας «Akvaplan Niva» για πλήρη έλεγχο των αποθεμάτων ιχθυοπληθυσμού.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, η διοίκηση του ομίλου Δίας τους έχει γνωστοποιήσει ότι έχει υποβληθεί «Επιχειρηματικό Σχέδιο Αναδιάρθρωσης» σε συνεργασία του βασικού μετόχου με τον βασικό προμηθευτή ιχθυοτροφών «BIOMAR ΑΒΕΕΙ» προς τις τράπεζες, προκειμένου να διασωθεί ο όμιλος και κατ' επέκταση το σύστημα που δραστηριοποιείται.

Επισημαίνουν δε ότι ο βασικός μέτοχος και η διοίκηση έχουν αποδεχθεί πλήρως την μετοχοποίηση μέρους των οφειλών των τραπεζών και της εταιρείας «BIOMAR ΑΒΕΕΙ» παραμένοντας πλέον μειοψηφία στο νέο μετοχικό σχήμα από την 9/1/2014, με ταυτόχρονη πλήρη εκχώρηση του Management στις Τράπεζες ήδη από την 06/12/2013.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v