Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ΣτΕ προσέφυγε η Χρυσή Αυγή

Για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης.

Στο ΣτΕ προσέφυγε η Χρυσή Αυγή

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε η Χρυσή Αυγή ζητώντας την ακύρωση της απόφασης που αφορά αναστολή της κρατικής χρηματοδότησής της και της οικονομικής ενίσχυσής της.

Στην αίτηση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η επίμαχη απόφαση του υπουργού Οικονομικών είναι αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και ζητεί την έκδοση προσωρινής διαταγής για την αναστολή της.

Η υπόθεση θα συζητηθεί στην Ολομέλεια την 4η Απριλίου 2014 με εισηγήτρια τη σύμβουλο Επικρατείας Μαρία Καραμανώφ.

Μεταξύ άλλων στην προσφυγή η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ότι πρόκειται για "φωτογραφική" απόφαση ενώ καταγγέλλει σχέδιο πολιτικής και φυσικής εξόντωσής της από την κυβέρνηση.

Η Χρυσή Αυγή τονίζει μεταξύ άλλων ότι από την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης υφίσταται μείζονα οικονομική ζημιά, καθώς δεν θα λάβει τη χρηματοδότηση για το 2013 που ανέρχεται σε 873.114 ευρώ, όπως επίσης δεν θα λάβει την αντίστοιχη του 2014, ούτε θα λάβει τη χρηματοδότηση για τις Ευρωεκλογές της 25ης Μαρτίου 2014.

Λόγω της αναστολής της χρηματοδότησης υπάρχει αδυναμία καταβολής των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών των υπαλλήλων της καθώς των μισθωμάτων των γραφείων του κόμματος ανά την Ελλάδα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v