Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρήκαν 2,5 εκατ. σε λογαριασμούς του Π. Ευσταθίου

Οι ανακριτικές αρχές εντόπισαν 2,5 εκ. ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς του κατηγορούμενου Παναγιώτη Ευσταθίου, εκπροσώπου της γερμανικής εταιρίας STN ATLAS και της RHEINMETAL AG.

Βρήκαν 2,5 εκατ. σε λογαριασμούς του Π. Ευσταθίου

Διευρύνεται ο κύκλος των εμπλεκομένων στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων καθώς προσεχώς ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς θα εμφανιστεί προς απολογία η σύζυγος του Παναγιώτη Ευσταθίου, αλλά και στρατιωτικοί οι οποίοι μετείχαν σε επιτροπές οι οποίες ενέκριναν την προμήθεια του αντιαεροπορικού συστήματος ASRAD.

Οι ανακριτικές αρχές εντόπισαν 2,5 εκ. ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς του κατηγορούμενου Παναγιώτη Ευσταθίου, εκπροσώπου της γερμανικής εταιρίας STN ATLAS και της RHEINMETAL AG που εμπλέκεται σε μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα.

Τα χρήματα έχουν ήδη δεσμευθεί και σύμφωνα με την κατηγορία αποτελούν μέρος μόνο των συνολικά 36 εκατομμυρίων ευρώ που φέρονται να πέρασαν από λογαριασμούς του συγκεκριμένου κατηγορούμενου.

Η σύζυγος του Παναγιώτη Ευσταθίου καλείται να απολογηθεί για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ενώ αξίζει να σημειωθεί οτι ο Παναγιώτης Ευσταθίου εκτός από την υπόθεση του αντιαεροπορικού συστήματος ASRAD εμπλέκεται και στην υπόθεση των υποβρυχίων. Απολογούμενος για τα υποβρύχια, ο Π. Ευσταθίου είχε παραδεχτεί ότι υπήρξαν παράνομες πληρωμές και μετά το 2005.

Εντωμεταξύ στους τραπεζίτες Οσβαλντ και Λυγινό επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των δικαστικών αρχών της Ελβετίας και της Γερμανίας. Τα συγκεκριμένα πρόσωπα φέρονται να εμπλέκονται στις διαδρομές του μαύρου χρήματος που προέρχεται από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο Φάνης Λυγινός, υπάλληλος ελβετικής τράπεζας κατονομάστηκε από τον πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη φυλακή. Κατα τον Κάντα ήταν ο άνθρωπος που είχε αναλάβει μέσω του τραπεζικού συστήματος να "ξεπλένει" τις μίζες.

Μάλιστα περιγράφοντας συγκεκριμένη συνάντηση είπε αναφερθεί σε παλιό πολιτικό τον οποίο ο Λυγινός συναντούσε και τον αποκαλούσε "πατέρα" και "άπληστο".

Τις προσεχείς ημέρες έξι ακόμα κατηγορούμενοι καλούνται σε απολογία για το αντιαεροπορικό σύστημα ASRAD. Πρόκειται για στρατιωτικούς που μετείχαν στις επιτροπές, οι οποίες ενέκριναν την προμήθεια του οπλικού συστήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v