Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒΕΘ: Ικανοποίηση για απλοποίηση αδειοδότησης

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΒΕΘ Παναγιώτης Παπαδόπουλος το νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων, εκφράζοντας ωστόσο την ευχή να έχει ουσιαστική εφαρμογή και να μην μείνει στα χαρτιά.

ΒΕΘ: Ικανοποίηση για απλοποίηση αδειοδότησης

Σημαντικό βήμα προκειμένου η χώρα να γίνει φιλικότερη προς την επιχειρηματική κοινότητα, χαρακτηρίζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) το νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων που παρουσίασε, χθες, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

«Αναμφίβολα είναι μία θετική εξέλιξη. Η γραφειοκρατία, πέραν της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας, είναι βασικό αγκάθι για τις μη επενδύσεις στη χώρα. Ας ελπίσουμε ότι ο νόμος δεν θα μείνει απλά στα χαρτιά, μετά την ψήφισή του τον Απρίλιο, αλλά θα έχει ουσιαστική εφαρμογή» σχολίασε ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας ότι η απλοποίηση κάθε μορφής αδειοδότησης με την ψηφιοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης, εγκατάστασης και λειτουργίας μίας επιχείρησης είναι σημαντική, καθώς το επιχειρείν θα εξοικονομεί χρόνο και χρήματα.

Μάλιστα ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι ουσιαστική είναι και η συνεισφορά της Υπηρεσίας Μίας Στάσης που προσφέρουν τα επιμελητήρια, καθώς συμβάλλει στην συνολική απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης μίας εταιρείας.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΒΕΘ, τα επιμελητήρια διαθέτουν την τεχνογνωσία αλλά και το εξειδικευμένο προσωπικό προκειμένου να αποτελέσουν, έναν αξιόπιστο συνεργάτη της Πολιτείας, για την ενίσχυση και αναβάθμιση του επιπέδου των υπηρεσιών που απαιτεί το πολύπλευρο αντικείμενο της αδειοδότησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v