Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε άνοδο ο κλάδος αερομεταφορών το Φεβρουάριο

Περισσότερες θέσεις έριξαν στην αγορά οι αεροπορικές εταιρείες το Φεβρουάριο. Ποιοι προορισμοί εμφανίζουν την υψηλότερη ζήτηση.

  • του Παύλου Υψηλάντη
Σε άνοδο ο κλάδος αερομεταφορών το Φεβρουάριο

Σε ανοδική τροχιά κινείται το Φεβρουάριο ο κλάδος των αεροπορικών εταιρειών σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο σε θέματα αερομεταφορών οίκο OAG.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των προγραμματισμένων πτήσεων για το Φεβρουάριο του 2014, οι αερομεταφορές αύξησαν κατά 6% τις διαθέσιμες θέσεις τους σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013. Μια αύξηση που μεταφράζεται συνολικά σε 17,3 εκατ. περισσότερες αεροπορικές θέσεις.

Οι αεροπορικές εταιρείες φαίνεται πως τοποθετούν σταδιακά μεγαλύτερα αεροσκάφη στις γραμμές καθώς η ζήτηση αρχίζει να αυξάνεται. Έτσι, οι προγραμματισμένες πτήσεις το Φεβρουάριο θα είναι 73.000 περισσότερες από τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι (+3%) ενώ η μέση χωρητικότητα των αεροσκαφών αυξήθηκε από τις 130 στις 133 θέσεις.

Οι προορισμοί της Μέσης Ανατολής και της Ασίας είναι αυτοί στους οποίους αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό η άνοδος που καταγράφεται κατά τον τρέχοντα μήνα.

Η Μέση Ανατολή αναδεικνύεται σε «πολύστροφο» κινητήρα των διεθνών αερομεταφορών το φετινό Φεβρουάριο καθώς οι αεροπορικές εταιρείες αύξησαν κατά 12% τις διαθέσιμες θέσεις τους, 1,5 εκατ. περισσότερες από τον περυσινό Φεβρουάριο.

Το νέο "Ελντοράντο", όμως, των διεθνών αερομεταφορών είναι η Ασία. Σύμφωνα με τον OAG, η ζήτηση προς τις χώρες της περιοχής παραμένει σταθερά υψηλή με αποτέλεσμα οι αεροπορικές εταιρείες να αυξήσουν κατά 9,5 εκατ. (+10) τις θέσεις τους για πτήσεις από και προς προορισμούς της περιοχής.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v