Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονομικοί εισαγγελείς: Τελεσίγραφο για λίστα Λαγκάρντ

Ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου "επιστρατεύει" ελεγκτές εφοριών και άλλους προανακριτικούς υπαλλήλους στους οποίους θα αναθέσει τους φακέλους της λίστας Λαγκάρντ.

Οικονομικοί εισαγγελείς: Τελεσίγραφο για λίστα Λαγκάρντ

Στα "χέρια" τους παίρνουν οι οικονομικοί εισαγγελείς τις έρευνες που αφορούν φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αναφορικά με την λίστα Λαγκαρντ.

Ηδη έχουν διαβιβαστεί στο ΣΔΟΕ 2072 φάκελοι οι οποίοι ερευνώνται, ωστόσο λόγω της έλλειψης προσωπικού που υπάρχει στο Σωμα οι διαδικασίες εξελίσσονται αργά.

Κατόπιν αυτών ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου "επιστρατεύει" ελεγκτές εφοριών και άλλους προανακριτικούς υπαλλήλους στους οποίους θα αναθέσει τους επίμαχους φακέλους. Ειδικότερα, ο κ. Αθανασίου θα
ζητήσει από τους προανακριτικούς υπαλλήλους του ΣΔΟΕ και τους προϊσταμένους του ΚΕΦΟΜΕΠ να ορίσουν υπαλλήλους οι οποίοι έχουν ελεγκτικά καθήκοντα προκειμένου να διενεργήσουν προσωρινό και πλήρη έλεγχο τον οποίο θα ολοκληρώσουν εντός δυο μηνών. Την όλη διαδικασία θα επιτηρεί ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης.

Η πρωτοβουλία αυτή των οικονομικών εισαγγελέων έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά του γενικού γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη ο οποίος φέρεται δυσαρεστημένος καθώς οι εφοριακοί θα επιφορτιστούν με ακόμη περισσότερη δουλειά με αποτέλεσμα να καταστεί ακόμα δυσκολότερο το έργο τους και να πιθανολογούνται καθυστερήσεις στην είσπραξη εσόδων.

Εισαγγελικές πηγές πάντως αντιτείνουν πώς «οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ δεν επαρκούν και οι ελεγκτές δεν ανήκουν ούτε στον κ.Θεοχάρη ούτε στους εισαγγελείς. Οφείλουν να φέρνουν χρήματα στον ελληνικό λαό. Δεν υπάρχει υπάλληλος που να μην μπορεί να πλησιάσει ο εισαγγελέας».

Άμεσα ο οικονομικός εισαγγελέας Γ. Δραγάτσης ξεκινά προσωπικούς ελέγχους σε όλες τις εφορίες του νομού Αττικής προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο στην εκτέλεση της συγκεκριμένης παραγγελίας. Σημειώνεται ότι η κίνηση αυτή γίνεται εντός των αρμοδιοτήτων των οικονομικών εισαγγελέων καθώς αφορά αποκλειστικά και μόνο την εκτέλεση των παραγγελιών τους και δεν συνιστά κανενός είδους παρέμβαση στο έργο των φορολογικών αρχών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v