Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απολογείται ο Αγγελος Φιλιππίδης

Με υπόμνημα «μαμούθ» επιχειρεί να αντικρούσει τις κατηγορίες ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Πρώτος στόχος να αποφύγει την προφυλάκιση. Υποστηρίζει ότι επέστρεψε οικειοθελώς στην Ελλάδα.

Απολογείται ο Αγγελος Φιλιππίδης

«Αγώνα» προκειμένου να πείσει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ή τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων θα δώσει σήμερα ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης.

Προσερχόμενος στην Ευελπίδων, δήλωσε: "Θα δώσω τη μάχη του αυτονόητου. Αν χάσω τότε οι εισαγγελείς θα εγκρίνουν τα δάνεια".


VIDEO-ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΔΗΛΩΣΗ από realmedialive 

Ο κ. Φιλιππίδης, όντας αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο της προφυλάκισης δεδομένου ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι βαρύτατες, θα επιχειρήσει να πείσει τον ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, υποστηρίζοντας ότι επέστρεψε οικειοθελώς στην Ελλάδα μόλις αφέθηκε ελεύθερος από τις τουρκικές αρχές.

Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζουν αρμόδιοι δικαστικοί κύκλοι, αυτός είναι ο λόγος που κατά τη διαδικασία εκδοσής του, με κάθε ευκαιρία, τόσο ο ίδιος ο κατηγορούμενος όσο και οι συνήγοροί του επαναλάμβαναν εμφατικά ότι πρόθεσή τους είναι να βρεθούν ενώπιον των ελληνικών αρχών.

Για τον ίδιο λόγο το περιβάλλον Φιλιππίδη διαψεύδει ότι ο κατηγορούμενος απελάθηκε, ενώ αντίστοιχο σκοπό έχει και η προ ημερών εμφάνιση στον ανακριτή ανεπίσημου εγγράφου (σ.σ. δεν φέρει καμία σφραγίδα) το οποίο κατά την υπεράσπιση Φιλιππίδη κατατέθηκε στις τουρκικές αρχές και αναφέρει την επιθυμία του να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ως προς τις κατηγορίες, ο Άγγελος Φιλιππίδης κατηγορείται για απιστία, απάτη και συνέργεια σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, αδικήματα τα οποία αφορούν ζημιά εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να υπέστη το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο από τη χορήγηση κόκκινων δανείων σε επιχειρηματίες όπως οι Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, το ζεύγος Γριβέα-Βατσικα κ.ά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου, το οποίο αποτέλεσε και τη βάση για τα κατηγορητήρια, στον κ. Κοντομηνά δόθηκαν δάνεια άνω των 100 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχο ποσό δόθηκε σε εταιρεία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, περί τα 19 εκατ. στον όμιλο Γριβέα, ενώ 104 εκατ. ευρώ δόθηκαν, κατά την κατηγορία, και σε τρεις εταιρείες real estate.

Επί της ουσίας της κατηγορίας, ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ. θα επιχειρήσει να αντικρούσει όσα του αποδίδονται μέσω υπομνήματος (σ.σ. πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ξεπερνά τις 150 σελίδες). Μεταξύ άλλων, ο κ. Φιλιππίδης αναμένεται να υποστηρίξει ότι η παροχή των επίμαχων δανείων έγινε βάσει συλλογικής απόφασης, ενώ θα υπεραμυνθεί των αποφάσεων που έλαβε ως πρόεδρος του Τ.Τ. υπογραμμίζοντας ότι οι κινήσεις του ωφέλησαν το Ταμιευτήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v