Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα κόντρα Σουφλιά - Αλογοσκούφη για ΟΤΕ

Αιχμές αναφορικά με τη διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ, διατύπωσε μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς.

Νέα κόντρα Σουφλιά - Αλογοσκούφη για ΟΤΕ
Αιχμές αναφορικά με τη διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ, διατύπωσε μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς.

Χρειάζεται εξηγήσεις η τροπολογία για να είναι σύμφωνη με το πρόγραμμα. Το πρόγραμμα, προβλέπει στρατηγική συμμαχία και διατήρηση του ελέγχου του μανατζμεντ από το δημόσιο, σημείωσε ο κ. Σουφλιάς.

Ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης τόνισε: ”Δε σχολιάζω εικαζόμενες αντιδράσεις. Το πρόγραμμα προβλέπει στρατηγική συμμαχία και συμμετοχή του ιδιώτη στο μάνατζμεντ.”

Στο πρόγραμμα της ΝΔ αναγράφεται επί λέξει: ”Στόχος του προγράμματός μας είναι ποσοστό της συμμετοχής του κράτους στον OTE να μεταβιβαστεί σε κατάλληλο χρόνο, ώστε η εταιρία να λειτουργήσει στη νέα απελευθερωμένη αγορά με στρατηγική συμμαχία αλλά και το κατάλληλο μάνατζμεντ, το οποίο θα την οδηγήσει σε μεγαλύτερη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της”.

--- Ο διάλογος Αλογοσκούφη με τους δημοσιογράφους για τον ΟΤΕ

* ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για τον ΟΤΕ δεν συζητήσατε, γιατί υπήρχαν οι διαφωνίες του κ. Σουφλιά.

* ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Για τον ΟΤΕ είναι ξεκάθαρη η θέση της Κυβέρνησης, το Πρόγραμμά της, είναι ξεκάθαρες οι ανακοινώσεις που έγιναν, στις 6 Σεπτεμβρίου, από τη Διυπουργική Επιτροπή των Αποκρατικοποιήσεων.

Όπως είναι ξεκάθαρη και η απόφαση της 9ης Νοεμβρίου από τη Διυπουργική Επιτροπή των ΔΕΚΟ, αναφορικά με την αλλαγή του κανονισμού. Πρέπει να ξεχωρίσουμε δύο θέματα: Το πρώτο είναι η αλλαγή του κανονισμού. Η αλλαγή του κανονισμού είναι απαραίτητη για τον ΟΤΕ, προκειμένου να μπορέσει να σταθεί στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον, ανεξάρτητα από τη διαδικασία της αποκρατικοποίησης. Το χρειάζεται ο Οργανισμός, προκειμένου να είναι ανταγωνιστικός -όπως έγινε και με την Cosmote, άλλωστε, που είχε αυτό τον κανονισμό- για να μπορέσει με επιτυχία να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Το δεύτερο θέμα είναι αυτό της αποκρατικοποίησης. Όπως γνωρίζετε, το πρόγραμμά μας προβλέπει ξεκάθαρα στρατηγική συμμαχία. Αυτή είναι η διαδικασία της αποκρατικοποίησης που ακολουθούμε. Και στη στρατηγική αυτή συμμαχία, ο όποιος στρατηγικός σύμμαχος του ΟΤΕ θα έχει και συμμετοχή στο μάνατζμεντ.

* ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εκχώρηση του μάνατζμεντ προβλέπεται;

* ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα έχει και συμμετοχή στο μάνατζμεντ.

--- ”Κόντρα” με ΠΑΣΟΚ

Τις σχετικές αποφάσεις των Διυπουργικών Επιτροπών Αποκρατικοποιήσεων και ΔΕΚΟ (6-9-2006 και 9-11-2006, αντίστοιχα) που υλοποιούν την κυβερνητική πολιτική όσον αφορά τον ΟΤΕ, υπενθυμίζει το Υπουργείο Οικονομίας, σε απάντηση των δηλώσεων στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση η Κυβέρνηση αιφνιδίασε τη Βουλή με τις διατάξεις που αφορούν την περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ και την προσαρμογή του Κανονισμού Προσωπικού του Οργανισμού.

Παράλληλα, το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών δίνει και πάλι στη δημοσιότητα τις δηλώσεις των συναρμόδιων Υπουργών που ακολούθησαν τις αποφάσεις των δύο Διυπουργικών Επιτροπών (σ.σ. Δες στη Δεξιά Στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v