Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με Gazprom

Στη χθεσινή σύσκεψη στη ΔΕΠΑ αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους. Στόχος να επιτευχθεί χαμηλότερη τιμή. Το θέμα αναμένεται να θέσει στον Βλ. Πούτιν και ο Κάρολος Παπούλιας.

  • του Μιχάλη Καϊταντζίδη
Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με Gazprom

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η ανταλλαγή επιστολών μεταξύ ΔΕΠΑ και Gazprom για την τιμή του φυσικού αερίου, ενώ σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, την υπόθεση παρακολουθεί από κοντά και εμπλέκεται όχι μόνο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Στη χθεσινή συνάντηση του υφυπουργού ΠΕΚΑ Μάκη Παπαγεωργίου με την ηγεσία της ΔΕΠΑ στην οποία συμμετέχει ακόμη ο υπό παραίτηση Χάρης Σαχίνης, συμφωνήθηκε να σταλούν στη ρωσική εταιρεία προτάσεις για όρους που θα καταλήγουν σε τιμές πιο κοντά στον μέσο όρο της Ευρώπης.

Δεν έγινε δηλαδή δεκτή η πρόταση της Gazprom για τιμή στα επίπεδα των 395-400 ευρώ τα 1.000 κυβικά μέτρα και την οποία φέρεται ότι στήριζε και ο αποχωρών επικεφαλής της ΔΕΠΑ, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις βρίσκεται κοντά στον μέσο όρο της Ευρώπης, με εξαίρεση τις τιμές που διαμορφώνονται στα τα hubs (κόμβοι) της Μ. Βρετανίας.

Πηγές κοντά στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ έλεγαν στο Euro2day.gr ότι η διαπραγμάτευση μπορεί να βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή της, αλλά ακόμη δεν έχει τελειώσει.

Σε κάθε περίπτωση, η ηγεσία της κυβέρνησης εμφανίζεται αποφασισμένη να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια με επιστράτευση και της πολιτειακής ηγεσίας.

Συγκεκριμένα, και με βάση δηλώσεις του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά τη σύντομη εθιμοτυπική συνάντηση που θα έχει με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Σότσι, για την έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, θα του θέσει και το θέμα της τιμής του φυσικού αερίου που παραλαμβάνει η Ελλάδα από την Gazprom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v