Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προθεσμία για τη Δευτέρα έλαβε ο A. Φιλιππίδης

Τη Δευτέρα απολογείται ο Α. Φιλιππίδης για το ΤΤ, μετά την προθεσμία που πήρε από τους ανακριτές. Ο ίδιος επιμένει ότι προσήλθε οικειοθελώς στην Ελλάδα. Θα παραμείνει κρατούμενος στην Ασφάλεια.

Προθεσμία για τη Δευτέρα έλαβε ο A. Φιλιππίδης

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τη Δευτέρα έλαβε από τον ανακριτή ο Άγγελος Φιλιππίδης.

Ο ίδιος επιμένει ότι προσήλθε οικειοθελώς στην Ελλάδα, καθώς σήμερα το πρωί θα ενεργοποιούνταν το δεύτερο ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε εις βάρος του, το οποίο όπως είπε θα είχε την ίδια τύχη.

Μάλιστα, ο συνήγορός του, Θανάσης Βαρλάμης, εμφάνισε στους δημοσιογράφους έγγραφο στα αγγλικά, το οποίο σημειωτέον δεν έχει καμία σφραγίδα, και στο οποίο ο κ. Φιλιππίδης φαίνεται να ζητά την επιστροφή του.

Μέχρι τη Δευτέρα θα παραμείνει κρατούμενος στην Ασφάλεια.

Ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ήρθε στην Ελλάδα με αεροπλάνο των τουρκικών αερογραμμών το οποίο προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος ακριβώς στις 8.58.

Ο Άγγελος Φιλιππίδης, που καταζητούνταν με ένταλμα σύλληψης από τις ελληνικές αρχές, παρελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ και εν συνεχεία στην Ευελπίδων, όπου είδε τον ανακριτή. 

«Προσήλθα οικειοθελώς και άμεσα, όπως υποσχέθηκα χθες το βράδυ», δήλωσε έξω από τη ΓΑΔΑ.

Η άφιξη του καταζητούμενου επιτεύχθηκε κατόπιν συνεννόησης του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με τις τουρκικές αρχές, υποστηρίζουν τραπεζικές πηγές. Σημειώνεται ότι πληροφορίες από την Εισαγγελία κάνουν λόγο για απέλαση του κ. Φιλιππίδη από την Τουρκία. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του πάντως, δεν απελάθηκε αλλά η απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα ήταν δική του. 

 


VIDEO-ΓΑΔΑ από realmedialive
  

Όπως προαναφέρθηκε, στην Τουρκία, ο Α. Φιλιππίδης υπέγραψε έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο, όπως διακρίνεται και κάτω αριστερά επισημαίνει: «Επιθυμώ να επιστρέψω στην Ελλάδα όπως δήλωσα στο δικαστήριο, αμέσως».

Χθες οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν την απελευθέρωσή του. Στο δικαστήριο που έγινε ο ίδιος φέρεται να έκανε αγώνα προκειμένου να μην εκδοθεί στην Ελλάδα.

Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της απόφασης του τουρκικού δικαστηρίου που απέρριψε το πρώτο αίτημα έκδοσης, οι συνήγοροι του Άγγελου Φιλιππίδη υποστήριξαν ότι το ένταλμα σύλληψης είναι παράνομο καθώς στον κατηγορούμενο δεν δόθηκε η ευκαιρία να απολογηθεί.

Ως προς τις κατηγορίες που του αποδίδονται, οι συνήγοροι υπεράσπισής του ισχυρίστηκαν ότι σχετίζεται με την προσωπική σχέση που έχει με τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ο ίδιος, μιλώντας στο enikos.gr, είπε «αγωνιώ να έρθω να απολογηθώ και προσπαθώ να έρθω να απολογηθώ, όμως κάποιοι φαίνεται ότι δεν το θέλουν».

«Πάρα πολλές ερμηνείες μπορούν να δοθούν και είναι πάρα πολύ παράξενο το δεύτερο ένταλμα που αφορά δάνεια που είτε έχουν αποπληρωθεί, είτε εξυπηρετούνται κανονικά».

Ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου άφησε σαφείς αιχμές ότι μερικοί δεν επιθυμούν να επιστρέψει στην Ελλάδα, επιμένοντας δε ότι κάποιοι δεν θέλουν να γυρίσει για να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση των «αμαρτωλών» δανείων του Τ.Τ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v