Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απορρίφθηκαν από το ΣτΕ οι αιτήσεις Λαυρεντιάδη για Proton

Το ΣτΕ δεν δέχτηκε τους ισχυρισμούς ότι ο διορισμός επιτρόπου ήταν αντισυνταγματικός, αλλά ούτε και τον ισχυρισμό της Proton ότι το κλείσιμο της επίμαχης Τράπεζας αποτελεί κύρωση. Και αυτό γιατί κρίθηκε ότι το κλείσιμο της επίμαχης Τράπεζας είναι προβλεπόμενο διοικητικό μέτρο.

Απορρίφθηκαν από το ΣτΕ οι αιτήσεις Λαυρεντιάδη για Proton

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (απόφαση 419/2014) η αίτηση του προφυλακισμένου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με την οποία ζητούσε να κριθεί παράνομη και αντισυνταγματική η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος με την οποία ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της «Proton Τράπεζα Α.Ε.» καθώς και η απόφαση του υπουργού Οικονομικών με την οποία συστάθηκε «Νέα Proton Τράπεζα Α.Ε.».

O κ. Λαυρεντιάδης, βασικός κατηγορούμενος για τα ύποπτα δάνεια της Proton Bank είναι βασικός μέτοχος της Proton και κατέχει από 24.3.2011 το 15,55% του μετοχικού κεφαλαίου της. O ίδιος διετέλεσε μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου την από τον Ιανουάριο του 2010 έως τον Ιανουάριο του 2011.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν όλους τους ισχυρισμούς του κ. Λαυρεντιάδη. Ειδικότερα, δεν δέχθηκαν τους ισχυρισμούς ότι ο διορισμός επιτρόπου ήταν αντισυνταγματικός, αλλά ούτε και τον ισχυρισμό της Proton ότι το κλείσιμο της επίμαχης Τράπεζας αποτελεί κύρωση. Και αυτό γιατί κρίθηκε ότι το κλείσιμο της επίμαχης Τράπεζας είναι προβλεπόμενο διοικητικό μέτρο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v