Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΟΙΚ: «Ναι» σε νέο δάνειο, «όχι» σε άλλο μνημόνιο

«Είμαστε θετικοί σε κάθε συζήτηση για πακέτο, εφόσον δεν υπάρχουν εισπρακτικά μέτρα, αλλά μόνο διαρθρωτικού χαρακτήρα» σημειώνει κορυφαίο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ. Θεωρεί πως η συνάντηση Σόιμπλε-Μοσκοβισί ήταν για καλό της Ελλάδας.

ΥΠΟΙΚ: «Ναι» σε νέο δάνειο, «όχι» σε άλλο μνημόνιο

Ναι σε πρόσθετη χρηματοδότηση από την Ε.Ε αλλά χωρίς Μνημόνιο όπως το ξέρουμε μέχρι σήμερα, ή αλλιώς με Μνημόνιο διαρθρωτικών και μόνο μέτρων, φέρεται να αποδέχεται η ελληνική κυβέρνηση στον απόηχο των αποκαλύψεων του Spiegel.

«Είμαστε θετικοί σε κάθε συζήτηση για πακέτο, εφόσον δεν υπάρχουν δημοσιονομικά και εισπρακτικά μέτρα, αλλά μόνο μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα» σημειώνει κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, σχολιάζοντας τις προτάσεις Σόιμπλε για ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, όπως αποτυπώθηκαν στο γερμανικό περιοδικό.

Η ίδια πηγή ανέφερε άλλωστε την εκτίμηση πως «ήταν για το καλό της Ελλάδας» η συζήτηση που έγινε μεταξύ του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, του γάλλου ομολόγου του Πιερ Μοσκοβισί, με τους επικεφαλής της τρόικας στο περιθώριο του τελευταίου Eurogroup στις Βρυξέλλες.

«Θα δείτε ότι ήταν για καλό» σχολίασε χαρακτηριστικά, απορρίπτοντας τις ερμηνείες σύμφωνα με τις οποίες η συνάντηση έγινε κρυφά από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v