Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο μικροσκόπιο εισαγγελέων μνηστήρας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Προβλήματα με τη ρουμανική δικαιοσύνη φαίνεται ότι αντιμετωπίζει ο Γκρούια Στόικα, επικεφαλής του ομίλου Grup Feroviar Roman (GFR), που είναι υποψήφιος στον διαγωνισμό αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Στο μικροσκόπιο εισαγγελέων μνηστήρας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ο αποκαλούμενος και βασιλιάς των βαλκανικών σιδηροδρόμων Γκρούια Στόικα βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη της χώρας του καθώς οι αρμόδιοι εισαγγελείς για την καταπολέμηση της διαφθοράς του απήγγειλαν κατηγορίες για ενεργή άσκηση επιρροής σε διαγωνισμό.

Η υπόθεση αφορά την κρατική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Oltenia Energy Complex και τον διαγωνισμό που διενήργησε για τη σιδηροδρομική μεταφορά άνθρακα για περίοδο 3 ετών.

Επρόκειτο για έργο αξίας άνω των 100 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς ο κ. Στόικα επιχείρησε να επηρεάσει παράγοντες του διαγωνισμού σε μια προσπάθεια η εταιρεία να διαμορφώσει μια πρόταση που θα εξασφάλιζε το μεγαλύτερο όφελος, αφού στον διαγωνισμό συμμετείχε ο δικός του όμιλος και η κρατική εταιρεία την οποία είχε επιχειρήσει να εξαγοράσει τους προηγούμενους μήνες.

Ο Γκρούια Στόικα συνελήφθη μετά την άρνησή του να συνεργαστεί με τις Αρχές οι οποίες του παρουσίασαν το ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του.

Να θυμίσουμε ότι ο όμιλος Grup Feroviar Roman (GFR) βρίσκεται μεταξύ των υποψηφίων για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στην ίδιο διαγωνισμό στον οποίο το ενδιαφέρον τους έχουν εκδηλώσει επίσης οι Ρωσικοί και οι Γαλλικοί Σιδηρόδρομοι.

Και οι τρεις ενδιαφερόμενοι έχουν περάσει από το ΤΑΙΠΕΔ στην επόμενη φάση του διαγωνισμού και αναμένεται η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v