Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανασφάλιστο ένα στα 5 ΙΧ

Σύντομα θα υπάρξει ηλεκτρονική διασταύρωση για τα ασφαλισμένα οχήματα με τα κυκλοφορούντα, για να βρει η Πολιτεία τα ανασφάλιστα και να επιβάλλει αυτόματα τα πρόστιμα, τόνισε ο πρόεδρος του Κλάδου Αυτοκινήτου των Ασφαλιστικών Εταιρειών, Κ. Μπερτσιάς.

Ανασφάλιστο ένα στα 5 ΙΧ

Στο ένα εκατομμύριο ανέρχονται τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κλάδου Αυτοκινήτου των Ασφαλιστικών Εταιριών, κ. Κώστα Μπερτσιά. 

Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Μπερτσιάς τόνισε: «Θα αλλάξει ο νόμος και ουσιαστικά το συμβόλαιο για το αυτοκίνητο, όπως όλα τα άλλα, σε άλλους κλάδους, έχουν λήξη και δεν θα έχει αυτόματη ανανέωση, αν δεν έχουν πληρωθεί τα ασφάλιστρα.

Με εγκύκλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν δίνεται πιστωτική περίοδος στους πελάτες, όπως γινόταν. Για τη μη αυτόματη ανανέωση, θα έλθει νόμος που θα ψηφιστεί από τη Βουλή. Για το άλλο, ισχύει από την 1/1 και δεν δίνουν πλέον οι ασφαλιστικές εταιρείες πίστωση στους πελάτες τους. Αν δεν πληρωθεί το συμβόλαιο, ακυρώνεται.

Τα ανασφάλιστα οχήματα είναι γύρω στο 1.000.000. Είναι ένα στα πέντε. Προτιμότερο είναι αν δεν έχουμε λεφτά, που δυστυχώς πολλοί δεν έχουμε λεφτά, είναι να το κλειδώνουμε και να το αφήνουμε στην άκρη.

Απ' ότι μαθαίνουμε, σύντομα θα υπάρξει και ηλεκτρονική διασταύρωση για τα ασφαλισμένα οχήματα με τα κυκλοφορούντα, για να βρει η Πολιτεία τα ανασφάλιστα και να επιβάλλει αυτόματα τα πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v