Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γκαργκάνας:Αναγκαία η ενίσχυση εποπτείας τραπεζών

Στην ανάγκη ενίσχυσης της εποπτείας των τραπεζών αλλά και στην επιτακτική ανάγκη προώθησης μεταρρυθμίσεων και περαιτέρω δημοσιονομικής εξυγίανσης επικεντρώθηκε στην ομιλία του, στο συνέδριο του Economist, ο διοικητής της ΤτΕ Ν. Γκαργκάνας.

Γκαργκάνας:Αναγκαία η ενίσχυση εποπτείας τραπεζών
Στην ανάγκη ενίσχυσης του συστήματος εποπτείας των τραπεζών αλλά και στην επιτακτική ανάγκη προώθησης μεταρρυθμίσεων και περαιτέρω δημοσιονομικής εξυγίανσης επικεντρώθηκε στην ομιλία του, στο συνέδριο του Economist, ο διοικητής της ΤτΕ Ν. Γκαργκάνας.

Είναι επιτακτική και επείγουσα η ανάγκη αντιμετώπισης των διαρθρωτικών αδυναμιών της ελληνικής οικονομίας αλλά και των δημοσιονομικών ανισορροπιών που αντικατοπτρίζονται κυρίως στο υψηλό δημόσιο χρέος σημείωσε ο διοικητής, επισημαίνοντας τις ”πληγές” του πληθωρισμού αλλά και του ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, σαφή δείγματα ελλιπούς ανταγωνιστικότητας.

Άλλωστε, στο περιθώριο του συνεδρίου και σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ο κ. Γκαργκάνας σημείωσε χαρακτηριστικά πως ”αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου κάποιες τράπεζες κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους” προσθέτοντας ότι χρειάζεται ενίσχυση της προληπτικής εποπτείας.

Ελενα Λάσκαρη

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v