Πανιατρική 4ωρη στάση εργασίας στις 23/1/2014

Στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 15.00 της Πέμπτης 23/1 αποφάσισαν οι ομοσπονδίες των ιατρών ΟΕΝΓΕ, ΠΟΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ και άλλοι Υγειονομικοί Φορείς, ζητώντας να σταματήσει άμεσα η καταστροφική πολιτική που προωθείται στην Υγεία.

Πανιατρική 4ωρη στάση εργασίας στις 23/1/2014
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει την 4ωρη στάση εργασίας που αποφάσισαν για την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 οι Ομοσπονδίες των Ιατρών ΟΕΝΓΕ, ΠΟΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ και άλλοι Υγειονομικοί Φορείς.

Καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στις παραπάνω κινητοποιήσεις και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 13.00 στο υπουργείο Υγείας.

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος, η καταστροφική πολιτική που προωθείται στον τομέα της Υγείας, πρέπει να σταματήσει άμεσα. Στο πλαίσιο αυτό ζητά από τους φορείς και τους πολίτες τη συμπαράστασή τους για:

- Να μην διαλυθεί η δημόσια Π.Φ.Υ.
- Να σταματήσουν οι αυθαίρετες παρεμβάσεις στη λειτουργία των ιατρών με τα απαράδεκτα πλαφόν σε φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις.
- Να σταματήσει το «χαράτσι» στους ασθενείς για επισκέψεις - φάρμακα - εξετάσεις.
- Να σταματήσει η εμπορευματοποίηση της υγείας και η προωθούμενη εκχώρηση στις μεγάλες επιχειρήσεις υγείας.
- Να προωθηθεί εθνικός σχεδιασμός για την υγεία και την περίθαλψη του ελληνικού λαού με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων (κομμάτων - φορέων - πολιτών).

«Η κοινωνία, σήμερα περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται αυξημένη κοινωνική προστασία και πρέπει όλοι να συνεργήσουμε στην κατεύθυνση αυτή» σημειώνει χαρακτηριστικά ο ΠΙΣ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v