Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φάκελοι με σφαίρες σε Προβόπουλο - Πρετεντέρη

Δύο σφαίρες των 7,62 χιλιοστών και απειλητική επιστολή έφτασε με την υπόλοιπη αλληλογραφία στο γραφείο του Γ. Προβόπουλου. Φάκελος με ανάλογο περιεχόμενο είχε παραλήπτη και τον Γ. Πρετεντέρη.

Φάκελοι με σφαίρες σε Προβόπουλο - Πρετεντέρη

Φάκελοι με σφαίρες απεστάλησαν σήμερα το πρωί στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη. 

Τις σφαίρες συνόδευαν απειλητικές επιστολές, τις οποίες υπογράφουν οι «Λαϊκοί Τιμωροί».  

Οι φάκελοι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, εντοπίστηκαν στην αλληλογραφία του κ. Προβόπουλου από υπαλλήλους του γραφείου του και στην αλληλογραφία του κ. Πρετεντέρη, στο Mega. Και οι δύο φάκελοι περιείχαν από δύο σφαίρες διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών (ίδιο διαμέτρημα έχει το καλάσνικοφ, αλλά οι συγκεκριμένες δεν ήταν αυτού του τύπου), καθώς και από ένα απειλητικό σημείωμα που υπέγραφαν οι «Λαϊκοί Τιμωροί».

Οι φάκελοι και οι σφαίρες εξετάζονται στην εγκληματολογική υπηρεσία, ενώ για την υπόθεση διενεργείται έρευνα από την Αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, οι σφαίρες εστάλησαν σε μια στιγμή που οι ελληνικές αρχές πραγματοποιούν έρευνες σε τραπεζικά σκάνδαλα που αφορούν σε γνωστά ονόματα επιχειρηματιών και αποκαλύφθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος, με πλέον πρόσφατη την υπόθεση του Τ.Τ.  

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2011 θύμα επίθεσης είχε πέσει ο Ιωάννης Γούσιος, ο ελεγκτής της Τράπεζας της Ελλάδας που συνέταξε το πόρισμα για την Proton Bank. Τότε είχε σημειωθεί έκρηξη στην πυλωτή της πολυκατοικίας που διέμενε.

Νέα Δημοκρατία: Δεν θα μας τρομάξουν

Από τη Νέα Δημοκρατία, για την αποστολή φακέλων με απειλητικό περιεχόμενο στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργο Προβόπουλο και το δημοσιογράφο κ. Γιάννη Πρετεντέρη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την απόπειρα τρομοκράτησης που εκδηλώθηκε σήμερα, με απειλητικές επιστολές.

Οι δράστες ματαιοπονούν εάν νομίζουν πως μπορούν να σπείρουν το φόβο και να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας.

Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι: Δεν θα τα καταφέρουν».

Καταδικάζει το ΠΑΣΟΚ

«Καταδικάζουμε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια τρομοκράτησης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου και του δημοσιογράφου Γ. Πρετεντέρη. Αυτοί, που με μαφιόζικες πρακτικές επιχειρούν να βλάψουν τη χώρα μας, να ξέρουν πως δεν θα τα καταφέρουν».

Η Δημοκρατία μας δεν τρομοκρατείται και δεν απειλείται.

ΣΥΡΙΖΑ: Λειτουργεί αποποπροσανατολιστικά 

«Η αποστολή φακέλων που περιείχαν σφαίρες προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο και το δημοσιογράφο κ. Πρετεντέρη είναι μια ενέργεια καταδικαστέα που λειτουργεί αποποπροσανατολιστικά και δίνει δυνατότητες αξιοποίησης της σε όλους όσοι θέλουν να εμπεδωθεί ένα γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας στην κοινωνία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v