Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μείωση ΦΠΑ στην ακτοπλοΐα - φόρος στους εφοπλιστές

Σύσκεψη θα έχουν σήμερα το μεσημέρι οι Στουρνάρας, Βαρβιτσιώτης και Μαυραγάνης με θέμα τις αντιδράσεις της εφοπλιστικής κοινότητας για τον διπλασιασμό του φόρου στην τριετία 2014-2016 για τους ιδιοκτήτες πλοίων β΄ κατηγορίας. Θα εξεταστεί και η μείωση του ΦΠΑ στην ακτοπλοΐα.

Μείωση ΦΠΑ στην ακτοπλοΐα - φόρος στους εφοπλιστές
Έντονες αντιδράσεις στους κόλπους της εφοπλιστικής κοινότητας προκαλεί η επιβολή έκτακτης παροχής για τα έτη 2014-2016, η οποία ψηφίστηκε με τον νόμο για τη φορολόγηση των ακινήτων.

Το θέμα αναμένεται να κυριαρχήσει σε σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για τις τρεις το μεσημέρι ανάμεσα στους υπουργούς Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη.

Η ρύθμιση προβλέπει ότι οι εταιρίες που διαθέτουν πλοία β΄ κατηγορίας 500 κόρων και άνω θα πληρώσουν για κάθε έτος έως το 2016 διπλάσιο φόρο από εκείνον της προηγούμενης χρονιάς.

Όπως ανέφεραν οι διατάξεις νόμου, τα συνολικά έσοδα από τους φόρους στην εφοπλιστική κοινότητα προβλέπεται πως θα ανέλθουν στην τριετία στα 500 εκατ. ευρώ.

Στην ίδια σύσκεψη αναμένεται να συζητηθεί και η ενδεχόμενη μείωση του ΦΠΑ στην ακτοπλοΐα. Σχετική κυβερνητική πρόθεση προανήγγειλε χθες στην πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v