Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημόσιο: Μόνο ένας στους τέσσερις παίρνει «άριστα»

Όσοι εμφανίζουν χαμηλότερες βαθμολογίες στις αξιολογήσεις θα έχουν αυξημένες πιθανότητες να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας ή να δουν την έξοδο από το Δημόσιο.

Δημόσιο: Μόνο ένας στους τέσσερις παίρνει «άριστα»

Μαχαίρι στους «αριστούχους» δημοσίους υπαλλήλους φέρνει νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σήμερα σε δημόσια διαβούλευση, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων».

Με τις προωθούμενες ρυθμίσεις επιδιώκεται να μπει τέλος στο φαινόμενο κατά τις ετήσιες εκθέσεις αξιολόγησης να βαθμολογείται το σύνολο σχεδόν του προσωπικού με άριστα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μόνο το 25% των υπαλλήλων κάθε γενικής διεύθυνσης θα μπορεί στο εξής να συγκεντρώνει τη μέγιστη βαθμολόγηση στο πλαίσιο της αξιολόγησης, καθώς με το νέο σύστημα θα προβλεφθεί ποσόστωση για τον αριθμό των υπαλλήλων που θα μπορούν να καταταγούν σε κάθε βαθμολογική κατηγορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Νέων», θα υπάρχουν τρεις κατηγορίες, και ειδικότερα οι «άριστοι», που θα είναι το 25% του προσωπικού, οι «μέτριοι», δηλαδή υπάλληλοι με ενδιάμεση βαθμολογία την οποία θα μπορεί να λάβει το 60% των υπαλλήλων, και οι «μετεξεταστέοι», με τη χαμηλότερη απόδοση, στην οποία θα τοποθετείται ποσοστό 15%.

Όπως σημειώνεται, οι υπάλληλη δεν θα αξιολογούνται ξεχωριστά σε κάθε τμήμα, αλλά συνολικά σε κάθε υπηρεσία. «Στόχος με την πρόβλεψη αυτήν είναι να σταματήσει η πρακτική υπάλληλοι να επιλέγουν τα μετόπισθεν, δηλαδή υπηρεσίες με μικρό φόρτο εργασίας» σύμφωνα με στελέχη του δημοσίου, δεδομένου ότι σε αυτές πλέον θα έχουν μικρότερη δυνατότητα να λάβουν καλή αξιολόγηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v