Αίτημα για ανοικτά καταστήματα περισσότερες Κυριακές

Επιστολή προς το υπουργείο Ανάπτυξης ζητώντας το άνοιγμα των καταστημάτων στο Νομό Θεσσαλονίκης περισσότερες Κυριακές το χρόνο απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας την επιτυχημένη εφαρμογή του μέτρου.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Αίτημα για ανοικτά καταστήματα περισσότερες Κυριακές

Τη δυνατότητα τα καταστήματα να λειτουργούν περισσότερες Κυριακές τον χρόνο, πέραν των 10 τις οποίες είχε αποφασίσει η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, ζητά με επιστολή του προς το υπουργείο Ανάπτυξης ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονικης κ. Γιώργος Τσαμασλής.

Στην επιστολή του προς τους κ. Χατζηδάκη και Σκορδά, ο κ. Τσαμασλής ζητά να δοθεί η δυνατότητα τροποποίησης της υφιστάμενης απόφασης με σκοπό το άνοιγμα των καταστημάτων στο Νομό Θεσσαλονίκης περισσότερες Κυριακές το χρόνο. Ο κ. Τσαμασλής στην επιστολή του επικαλείται την επιτυχημένη εφαρμογή του μέτρου μέχρι σήμερα, σημειώνοντας: «η τόνωση της αγοράς μετά από κοινή παραδοχή των φορέων της πόλης κινήθηκε σε πάρα πολύ ικανοποιητικά επίπεδα».

Παράλληλα επισήμανε: «πιστεύουμε ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές (με επιθυμία και των καταστηματαρχών) θα λειτουργήσει θετικά για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της αγοράς».

Πριν από λίγες ημέρες εξάλλου το υπουργείο Ανάπτυξης είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγών και τροποποίησης του νόμου 4177, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους αντιπεριφερειάρχες να αλλάξουν την προ διμήνου απόφασή τους για το πόσες και ποιες Κυριακές, πέραν των 7, θα μπορούν να λειτουργούν τα καταστήματα.

Στην προ ημερών ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης σημείωνε: «μέχρι στιγμής, δεν έχει υποβληθεί επισήμως κανένα αίτημα από τις τριτοβάθμιες οργανώσεις του εμπορικού κόσμου στην κατεύθυνση της περαιτέρω απελευθέρωσης της λειτουργίας των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων». Ωστόσο ανέφερε: «εφόσον υπάρξουν τέτοια αιτήματα, το υπουργείο θα εξετάσει τροποποίηση του νόμου 4177, ούτως ώστε οι αλλαγές να ισχύσουν από το 2014, αντί του 2015 που προβλέπεται με το ισχύον πλαίσιο ότι μπορεί να εκδοθούν νέες αποφάσεις από τους αντιπεριφερειάρχες».

Σημειώνεται ότι ο νόμος 4177/2013 (άρθρο 16), που ψηφίστηκε μετά από διαβούλευση με την αγορά και τα κόμματα τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση, προβλέπει ότι οι Κυριακές κατά τις οποίες θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα, πέραν των 7 που προβλέπει ο νόμος, θα προσδιορίζονται με αποφάσεις των κατά τόπους αντιπεριφερειαρχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v