Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τροπολογία για επιστροφές φόρου στο Π. Ψυχικό

Το ΥΠΟΙΚ είχε αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες μόνο για το Παλαιό Ψυχικό, το 2008, εκτινάσσοντας την τιμή ζώνης στα 10.000 ευρώ. Οι κάτοικοι δικαιώθηκαν στο ΣτΕ. Αναμένεται επαναϋπολογισμός φόρων με βάση τις αντικειμενικές του 2007.

Τροπολογία για επιστροφές φόρου στο Π. Ψυχικό

Επιστροφή φόρου θα έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στο Παλαιό Ψυχικό καθώς ο φόρος ακίνητης περιουσίας των ετών 2012 και 2013 θα επαναϋπολογιστεί με βάση τις αντικειμενικές αξίες του 2007.

Αυτό προκύπτει από τροπολογία που υπέβαλαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Άννα Καραμανλή, Αργύρης Ντινόπουλος, Μάκης Βορίδης, Σοφία Βούλτεψη και Κατερίνα Παπακώστα, η οποία φαίνεται πως γίνεται αποδεκτή από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Στην περίπτωση του Παλαιού Ψυχικού, το υπουργείο οικονομικών είχε αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες μόνο για το Παλαιό Ψυχικό, το 2008, με αποτέλεσμα η ανώτατη τιμή ζώνης, από 4.500 ευρώ να φτάσει στα 10.000 ευρώ προκαλώντας μεγάλη αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων.

Οι κάτοικοι είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου και δικαιώθηκαν.

Μετά την τροπολογία, οι φόροι ακίνητης περιουσίας του 2012 και 2013 για του ιδιοκτήτες ακινήτων στη συγκεκριμένη περιοχή θα εκκαθαριστούν εκ νέου και οι διαφορές είτε θα συμψηφιστούν είτε θα επιστραφούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v