Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάντας: Απίθανο να μην πληρώνονταν υπουργοί

Ο κατηγορούμενος επεσήμανε στους ανακριτές πως δεν διαθέτει στοιχεία αλλά όπως είπε: «Θεωρώ απίθανο, εφόσον πληρωνόμουν εγώ, να μην πληρώνονταν οι από πάνω και οι από κάτω. Υπουργός, διευθυντής εξοπλισμών, μέλη επιτροπών αξιολόγησης που πρότειναν και το εξοπλιστικό».

Κάντας: Απίθανο να μην πληρώνονταν υπουργοί

Την πεποίθησή του ότι μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα έπαιρναν και πολιτικά πρόσωπα εξέφρασε, κατά πληροφορίες, στην σημερινή τρίτη ημέρα της απολογίας του στον ειδικό ανακριτή Γ. Μαλλή ο πρώην διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος φέρεται να επεσήμανε στους ανακριτές πως δεν διαθέτει στοιχεία αλλά όπως είπε: «Θεωρώ απίθανο, εφόσον πληρωνόμουν εγώ, να μην πληρώνονταν οι από πάνω και οι από κάτω. Υπουργός, διευθυντής εξοπλισμών, μέλη επιτροπών αξιολόγησης που πρότειναν και το εξοπλιστικό».

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε ονόματα τριών γνωστών Ελλήνων επιχειρηματιών που ασχολούνται με εξοπλιστικά προγράμματα και όπως είπε, του έδωσαν «μαύρο χρήμα».

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε ακόμα τρία εξοπλιστικά προγράμματα για τα οποία, όπως ομολόγησε χρηματίστηκε. Όπως διευκρινίζουν πάντως δικαστικές πηγές οι ισχυρισμοί του θα πρέπει να διασταυρωθούν και να «δεθούν» με άλλα στοιχεία.

Να σημειωθεί ότι σχεδόν το σύνολο της θητείας του κ. Κάντας ήταν επί υπουργίας Ακη Τσοχοτζόπουλου με διευθυντή εξοπλισμών τον Γιάννη Σμπώκο. Με τον Γιάννο Παπαντωνίου συνυπήρξε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για περίπου τρεις μήνες αλλά όπως είπε δεν υπέγραψε καμία σύμβαση εκείνη την περίοδο γιατί τον είχε «παγώσει» ο υπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v