Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιπποδρομιακοί φορείς: Κίνδυνος λουκέτου στον ΟΔΙΕ

Για ενδεχόμενο λουκέτο στον ΟΔΙΕ στις 24/1 προειδοποιούν οι φορείς του Ιπποδρόμου και ζητούν την άμεση προώθηση των νομοθετικών και άλλων ρυθμίσεων που απαιτούνται για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού.

Ιπποδρομιακοί φορείς: Κίνδυνος λουκέτου στον ΟΔΙΕ
Την άμεση προώθηση των νομοθετικών και άλλων ρυθμίσεων ώστε να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΟΔΙΕ ζητούν οι φορείς του Ιπποδρόμου.

Οι ιπποδρομιακοί φορείς υποστήριξαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου πως η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για το ιπποδρομιακό στοίχημα μπορεί να οδηγήσει στο κλείσιμο του ΟΔΙΕ.

Υπενθυμίζεται πως στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για το ιπποδρομιακό στοίχημα έχουν κατατεθεί δύο προσφορές, από τη γαλλική PMU και την κοινοπραξία της Intralot με τον Ιππόδρομο της Αργεντινής.

Οι φορείς του Ιπποδρόμου υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχουν προχωρήσει στις νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν ζητήσει οι δύο υποψήφιοι ώστε να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι ζητούν αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος για τους ιδιοκτήτες δρομώνων ίππων (σήμερα υποχρεούνται να τηρούν βιβλία και να ασφαλίζονται στο ΟΑΕΕ), καθώς και τη διατήρηση της ελληνικής ιπποδρομιακής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με τους φορείς, αν δεν υπάρξει σύντομα νομοθετική πρωτοβουλία, ο ήδη απαξιωμένος ελληνικός ιππόδρομος ενδέχεται να σταματήσει εντελώς τη λειτουργία του στις 24 Ιανουαρίου.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως περίπου 3.000 οικογένειες συνδέονται σήμερα με διάφορους τρόπους με τη λειτουργία του ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο.

Οι εκπρόσωποι των φορέων καταλογίζουν προχειρότητα στην κυβέρνηση και στο ΤΑΙΠΕΔ και προειδοποιούν πως θα αντιδράσουν δυναμικά στο ενδεχόμενο λουκέτου στον ΟΔΙΕ.

Οι ιπποδρομιακοί φορείς που συμμετείχαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου είναι οι Σύλλογοι Ιδιοκτητών Δρομώνων Ίππων, ο Σύλλογος Προπονητών Δρομώνων Ίππων, ο Σύλλογος Αναβατών Δρομώνων Ίππων, ο Σύλλογος Εργατοϋπαλλήλων Προσωπικού ΟΔΙΕ και η Πανελλήνια Ένωση Πρακτόρων Προϊπποδρομιακού Στοιχήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v