Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΤΑ.ΣΥ.: Εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων στους ελέγχους

Η διοίκηση της εταιρίας ΣΤΑ.ΣΥ. προσέλαβε 200 άτομα για διάστημα πέντε μηνών μέσω προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Αντιδρά η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ.

  • Της Μάρω Τσαντήλα
ΣΤΑ.ΣΥ.: Εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων στους ελέγχους

Ελεγκτές δύο ταχυτήτων θα κάνουν πλέον ελέγχους εισιτηρίων στα βαγόνια των μέσων σταθερής τροχιάς της πρωτεύουσας, αφού η ΣΤΑ.ΣΥ. προχώρησε στην πρόσληψη 200 ελεγκτών, οι οποίοι θα έχουν καθαρές αποδοχές της τάξης των 450 ευρώ τον μήνα.

Η πρόσληψη των 200 ατόμων έγινε μέσω προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για διάστημα πέντε μηνών, προκειμένου να ενισχυθεί ο ελεγκτικός μηχανισμός της εταιρείας.

Η ΣΤΑ.ΣΥ. δίνει ιδιαίτερη σημασία στον περιορισμό της εισιτηριοδιαφυγής, θεωρώντας ότι αποτελεί βασικό σημείο για τη διατήρηση της λειτουργικής κερδοφορίας που επιτυγχάνει φέτος.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, περίπου το 10% του προσωπικού της, δηλαδή σχεδόν 250 άτομα, μετακινήθηκε το προηγούμενο διάστημα από διοικητικές θέσεις σε θέσεις ελεγκτών κομίστρου και πώλησης εισιτηρίων στους σταθμούς.

Περαιτέρω δυναμική στον ελεγκτικό μηχανισμό αναμένεται ότι θα δώσει η προσθήκη των 200 ελεγκτών που προσελήφθησαν για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Η πρόσληψη του προσωπικού μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ προκάλεσε την αντίδραση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ, η οποία σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει ότι για να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. χρειάζονται προσλήψεις με τακτικό προσωπικό, το οποίο θα αμείβεται με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και θα έχει συγκροτημένα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Η ένωση τονίζει ότι θα συνεχίσει αταλάντευτα να διεκδικεί να γίνουν προσλήψεις, που θα προσφέρουν πραγματική δουλειά σε ανέργους και θα βοηθούν ουσιαστικά στην ομαλοποίηση της λειτουργίας της εταιρείας, με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Να αναφέρουμε τέλος ότι η προσθήκη νέων σταθμών στο σύστημα μεταφορών αυξάνει την ανάγκη προσωπικού στη ΣΤΑ.ΣΥ. Αυτός είναι και ο πλέον βασικός λόγος που το προσωπικό της δεν αναμένεται να συμμετάσχει στο κύμα διαθεσιμότητας του 2014, παρότι η εταιρεία βρίσκεται μεταξύ των 16 εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΟΜΕΔΙ οι υπηρεσίες και οι δομές των οποίων θα περάσουν από την αξιολόγηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v