Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ονόματα αποκάλυψε στον ανακριτή ο Κάντας

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατονόμασε 5-6 Έλληνες αντιπροσώπους ξένων εταιρειών και έδωσε τον κατάλογο με τις off shore εταιρείες του -περίπου 10- μέσω των οποίων διακινήθηκαν μίζες εκατομμυρίων δολαρίων.

Νέα ονόματα αποκάλυψε στον ανακριτή ο Κάντας

«Αποδείξεις και ονόματα» φέρεται να δίνει κατά την σημερινή δεύτερη ημέρα της μαραθώνιας απολογίας του ενώπιον του ειδικού ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή ο κατηγορούμενος πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώην στέλεχος του ΥΠΕΘΑ, φέρεται να έχει ομολογήσει κατά την απολογία του «χορό εκατομμυρίων» που στήθηκε γύρω από τα εξοπλιστικά προγράμματα και μάλιστα να έχει δώσει στοιχεία για περιπτώσεις συμβάσεων κατά την υπογραφή των οποίων διακινήθηκαν μίζες εκατομμυρίων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλιστικών προγραμμάτων του ΥΕΘΑ Αντώνης Κάντας, ο οποίος θα συνεχίσει και αύριο - για τρίτη μέρα - την απολογία του, έκανε λόγο για μίζες από 7-8 διαφορετικά εξοπλιστικά προγράμματα ομολογεί ότι είχε εισπράξει.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατονόμασε 5-6 Έλληνες αντιπροσώπους ξένων εταιρειών, έδωσε τον κατάλογο με τις off shore εταιρείες του -περίπου 10- μέσω των οποίων πληρώθηκαν μίζες εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και τους λογαριασμούς μέσω των οποίων διακινήθηκαν τα ύποπτα εμβάσματα.

Τα πρόσωπα που κατονομάζονται κατονόμασε ενώπιον του ανακριτή - άγνωστα μέχρι πρότινος στην ανάκριση- που λειτούργησαν ως «μεσάζοντες».

Ο Αντώνης Κάντας, αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, φέρεται κατά την απολογία του να αποκάλυψε ότι ο ίδιος χρησιμοποιούσε 10 off shore εταιρίες τις οποίες είχε δημιουργήσει με τη βοήθεια ενός δικηγόρου, τον οποίο κατονόμασε.

Ο ίδιος υποστηρίζει, ότι έχει ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες για να επιστραφούν στο Δημόσιο οι μίζες που αποδέχεται ότι έλαβε και αγγίζουν τα 16 εκατομμύρια δολάρια.

Η εμπλοκή του Αντώνη Κάντα στην υπόθεση προέκυψε μετά τον εντοπισμό από την Αρχη για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος 14 εκατομμυρίων δολαρίων δολάρια σε λογαριασμό του στην Σιγκαπούρη. Εν συνεχεία ο ίδιος ο κατηγορούμενος, αποβλέποντας σε ευνοϊκή ποινική μεταχείριση, αποκάλυψε την ύπαρξη δυο ακόμη λογαριασμών σε Σιγκαπούρη και Ελβετία στους οποίους βρίσκονται κατατεθειμένα περί τα 2 εκατομμύρια δολάρια.

Σχολιάζοντας τα νέα δεδομένα που προκύπτουν μετά την απόφαση του Αντωνη Κάντα «να λύσει την σιωπή του» δικαστικές πηγές επεσήμαιναν ότι τα νέα στοιχεία μπορεί να οδηγήσουν σε εκπλήξεις αφού η εμπειρία στην διερεύνηση υποθέσεων «μεγάλου βεληνεκούς» έχει αποδείξει ότι οι αποκαλύψεις ξεκινούν όταν οι αρχές εντοπίζουν τις διαδρομές του «μαύρου χρήματος».

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής διαδικασίας ο Κάντας οδηγήθηκε στις φυλακές καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος. Η απόφαση αυτή ελήφθη, παρά το γεγονός ότι η απολογία του θα συνεχιστεί αύριο, λόγω παρέλευσης του πενθημέρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v