Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν έχουν σχέση με ΧΑ λένε οι κατηγορούμενοι

Οι δυο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Λουκμάν Σχεζάντ τον Ιανουάριο δηλώνουν ότι δεν έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Πώς εξελίσσεται η δίκη.

Δεν έχουν σχέση με ΧΑ λένε οι κατηγορούμενοι

Στην κατηγορηματική διάψευση οποιασδήποτε σχέσης τους με την Χρυσή Αυγή προχώρησαν με την έναρξη της δίκης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ο 25χρονος Διονύσης Λιακόπουλος και ο 29χρονος Χρήστος Στεργιόπουλος οι οποίοι κατηγορούνται για την δολοφονία του πακιστανού Λουκμάν Σχεζάντ στις 17.1.2013 στα Κάτω Πετράλωνα. 

«Ο ίδιος και η οικογένεια του δεν έχουν καμία σχέση με την Χρυσή Αυγή», δήλωσε ο συνήγορος του 25χρονου ο οποίος έχει ομολογήσει ότι σκότωσε τον πακιστανό. Ο δράστης δια του συνηγόρου του διαβίβασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θύματος υποστηρίζοντας ότι δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει και ως εκ τούτου ζήτησε την μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Αμεση ήταν η αντίδραση της πολιτικής αγωγής η οποία ζήτησε την καταδίκη των δυο κατηγορουμένων με τις επιβαρυντικές διατάξεις που αφορούν στην τέλεση της πράξης από φυλετικό μίσος.

Ο έτερος κατηγορούμενος Χρήστος Στεργιόπουλος δια των συνηγόρων του αρνήθηκε ότι συμμετείχε στην δολοφονία. «Η ανάμιξή μου δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατο του θύματος προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας εγώ τον χτύπησα στο μηρό και στη μέση και δεν έχω καμία σχέση με το μοιραίο χτύπημα στο στήθος».

Πρώτος μάρτυρας στην διαδικασία κατέθεσε ο κ. Σπυρίδων Δάκας, κάτοικος της περιοχής. Όπως είπε ξύπνησε από το βογκητό κάποιου και αμέσως βγήκε στο μπαλκόνι του στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας όπου διαμένει προκειμένου να δει τί συνέβη. Εκεί είδε τρία άτομα, εκ τω οποίων ο ένας απομακρυνόταν περπατώντας και μετά «κούρνιασε» κάτω από ένα φορτηγό. Ο μάρτυρας παρά το γεγονός ότι περιέγραψε τους δράστες δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει κανέναν από τους κατηγορούμενους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v