Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Barry Norris: «Γιατί αγοράζω ελληνικές μετοχές»

O fund manager της Argonaut European Alpha κατατάσσει την Ελλάδα ως την κορυφαία επενδυτική επιλογή του για το 2014. Μετά από έξι χρόνια ύφεσης, η Αθήνα αρχίζει να βάζει σε τάξη τα του οίκου της, υποστηρίζει.

Barry Norris: «Γιατί αγοράζω ελληνικές μετοχές»

Επενδυτές πρόθυμοι να «τζογάρουν» περισσότερο με τα χρήματά τους πρέπει να αγοράσουν μετοχές εισηγμένες σε προβληματικές οικονομίες της ευρωζώνης, σύμφωνα με τον ευρωπαίο fund manager, Barry Norris.

Όπως μεταδίδει η Telegraph, ο κ. Norris, ο οποίος διαχειρίζεται το fund Argonaut European Alpha, κατατάσσει την Ελλάδα ως την κορυφαία επενδυτική επιλογή του για το 2014.

Ο fund manager, ο οποίος τα τελευταία πέντε χρόνια έχει βγάλει απόδοση 94%, αυξάνοντας μια επένδυση 10.000 στερλινών σε 19.400 στερλίνες, αγοράζει το τελευταίο διάστημα μετοχές ελληνικών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με τον κ. Norris, μετά από έξι χρόνια ύφεσης, η Ελλάδα αρχίζει να βάζει σε τάξη τα του οίκου της και γι αυτόν τον λόγο αγοράζει ελληνικές μετοχές για πρώτη φορά από το 2006.

Ο ίδιος επικαλείται τις αυξανόμενες εξαγωγές ως έναν λόγο για τον οποίον είναι αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα μπει σε μια πιο στέρεα οικονομική τροχιά, κάτι που με τη σειρά του θα ενισχύσει τις επιδόσεις του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

«Η καλύτερη ώρα για να επενδύσεις σε μια χώρα είναι συχνά όταν η οικονομία της βγαίνει από την ύφεση και όλες οι κακές ειδήσεις βρίσκονται πίσω της», δήλωσε ο Norris.

«Έχουμε ξεχωρίσει τον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα ως τον πιο εμφανή επωφελούμενο της χρηματιστηριακής αγοράς σε πολλές περιπτώσεις και έτσι δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι το καλύτερη τοποθέτηση για να 'παίξει' κανείς την ελληνική ανάκαμψη. Προσφέρουν ορισμένες ισχυρές επενδυτικές ευκαιρίες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v