Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκινά στο Τριμελές η δίκη Μαντέλη

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Τάσος Μαντέλης νομιμοποίησε παράνομα χρήματα που έλαβε από τη γερμανική εταιρεία, τα οποία αποτελούσαν «δώρο» για την υπογραφή, το 1997, της σύμβασης 8002 του ΟΤΕ.

Ξεκινά στο Τριμελές η δίκη Μαντέλη
Ξεκινά σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη του πρώην υπουργού Μεταφορών Τάσου Μαντέλη ο οποίος κατηγορείται για «χορηγία» από την Siemens το 1998 και το 2000.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Τάσος Μαντέλης νομιμοποίησε παράνομα χρήματα που έλαβε από τη γερμανική εταιρεία, τα οποία αποτελούσαν «δώρο» για την υπογραφή, το 1997, της σύμβασης 8002 του ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση των κέντρων του. Ο ίδιος πάντως ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο ποσό ήταν «προεκλογική χορηγία».

Μαζί με τον Τάσο Μαντέλη στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ο επιχειρηματίας Γεώργιος Τσουγκράνης, ο οποίος είναι και κουμπάρος του κ. Μαντέλη, η εφοριακή υπάλληλος Αντωνία Μάρκου, ο Ηλίας Γεωργίου πρώην στέλεχος της ελληνικής Siemens και ο Αριστείδης Μαντάς συνεργάτης του πρώην υπουργού.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα (αριθμ. 1828/2013), ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι έλαβε από τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρείας συνολικό ποσό 450.000 γερμανικών μάρκων.

Τα χρήματα είχαν εμβαστεί σε δύο δόσεις σε λογαριασμό στη Γενεύη, τον οποίο είχε ανοίξει -όπως ο ίδιος παραδέχεται- χρησιμοποιώντας την κωδική ονομασία ROCOS, ο συγκατηγορούμενος του κ. Μαντέλη, Γιώργος Τσουγκράνης. Μέρος των χρημάτων διακινήθηκε μέσω λογαριασμού που διατηρούσε η κ. Μάρκου σε ελβετική τράπεζα. Η ίδια πάντως υποστηρίζει ότι τον εν λόγω λογαριασμό χρησιμοποιούσε ο συγκατηγορούμενός της Ηλίας Γεωργίου.

Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v