Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφυγή στο ΣτΕ για τη Μαρίνα Ζέας

Δεκατέσσερις κάτοικοι του Πειραιά κατέθεσαν προσφυγή κατά της υπουργικής απόφασης που αφορά στην αναβάθμιση και την επέκταση των εγκαταστάσεων της Μαρίνας Ζέας.

Προσφυγή στο ΣτΕ για τη Μαρίνα Ζέας

Προσφυγή κατά της υπουργικής απόφασης που αφορά στην αναβάθμιση και την επέκταση των εγκαταστάσεων της Μαρίνας Ζέας στον Πειραιά, κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας 14 κάτοικοι του Πειραιά.

Στην προσφυγή τους ζητούν να ακυρωθεί ως παράνομη και αντισυνταγματική η απόφαση του υπουργού Πειρβάλλοντος (6.8.2013) και υποστηρίζουν μεταξύ άλλων οτι η Μαρίνα Ζέας είναι προστατευόμενος αρχαιολογικός χώρος καθώς ηταν ο ναύσταθμος των Αθηνών κατα τον 5ο αιώνα π.χ.

Οι προσφεύγοντας βάλλουν και κατα της περιβαλλοντικής μελέτης υποστηρίζοντας οτι είναι παράνομη καθώς δεν εξέτασε τις επιπτώσεις στο φυσικό και οικιστικό περιβάλλον της περιοχής, ενώ επισημαίνουν οτι η υπουργική απόφαση είναι συν τοις αλλοις αντισυνταγματική καθώς αναιρείται ο κοινόχρηστος χαρακτήρας του λιμένα της Ζέας.

Τέλος, αναφέρουν ότι για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έχει εκφράσει την αντίθεσή της η αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v