Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνδυνος ανατροπών από το ΣτΕ

Η οριστική απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς εάν τελικώς γίνει δεκτή η προσφυγή, αυτό θα σημάνει ταυτόχρονα «μπλοκάρισμα» αν όχι ακύρωση της ιδιωτικοποίησης των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

Κίνδυνος ανατροπών από το ΣτΕ
Μείζον πολιτικό ζήτημα αναμένεται να εγείρει η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΔΑΘ οι οποίες εντάσσονται στον κυβερνητικό σχεδιασμό .

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι απομένει ακόμη μία διάσκεψη προκειμένου οι σύμβουλοι του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου να αρθρώσουν κρίση, το ΣτΕ προσανατολίζεται στο να ακυρώσει την διαδικασία ιδιωτικοποίησης των δυο εταιρειών με το σκεπτικό ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό.

Το θέμα εκκρεμεί ενώπιον του ΣτΕ μετά από προσφυγή της ομοσπονδίας εργαζομένων των δύο κρατικών εταιρειών καθώς και φυσικά πρόσωπα τα οποία ζητούν την ακύρωση της μεταφοράς της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΔΑΘ στο ΤΑΙΠΕΔ.

Η οριστική απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς εάν τελικώς γίνει δεκτή η προσφυγή, αυτό θα σημάνει ταυτόχρονα «μπλοκάρισμα» αν όχι ακύρωση της ιδιωτικοποίησης.

Το θέμα είχε απασχολήσει το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο το περασμένο καλοκαίρι, καθώς στην Ολομέλεια είχαν συνεκδικαστεί όλες οι προσφυγές που αφορούσαν υποθέσεις μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v