Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέντε καταδίκες για τους στημένους αγώνες

Τι αποφάσισε το δικαστήριο για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Ποιοι αθωώθηκαν, ποιοι καταδικάστηκαν και για ποια αδικήματα. Οι ποινές. Ελεύθερος ο Μ. Ψωμιάδης μέχρι την εκδίκαση της έφεσης. Τι δήλωσε.

Πέντε καταδίκες για τους στημένους αγώνες

Σε ποινή φυλάκισης 4 ετών και έξι μηνών καταδικάστηκε ο Μάκης Ψωμιάδης για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων.

Του επιβλήθηκε επίσης χρηματική ποινή 35.000 ευρώ ενώ θα παραμείνει «ελεύθερος», μέχρι να εκδικαστεί η έφεση.

Ωστόσο, θα παραμείνει στη φυλακή καθώς εκκρεμεί η δίκη για υπεξαίρεση από τα ταμεία της ΑΕΚ.   

Αμέσως μετά, ο Μ. Ψωμιάδης δήλωσε: "Είμαι ικανοποιημένος με την απόφαση. Ο εγκληματίας Ψωμιάδης δικαιώθηκε για την κατηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης. Και αυτή η ποινή θα πέσει στο εφετείο. Είμαι εντελώς αθώος. Δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά". Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του και για την αθώωση του γιου του. 

Ο Κωνσταντίνος Ριαβόγλου καταδικάστηκε σε ποινή 4 ετών και έξι μηνών με αναστολής, καθώς και σε χρηματική ποινή 40.000 ευρώ.

Στον Θωμά Μητρόπουλο επιβλήθηκε ποινή 3 ετών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ ενώ στον Δημήτρη Κοτούλα επιβλήθηκε ποινή 2 ετών με τριετή αναστολή.

Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον διαιτητή Περικλή Αμανατίδη.

Οι πέντε κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχη στη δίκη για τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Ωστόσο το δικαστήριο απάλλαξε όλους τους κατηγορούμενους για συγκρότηση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους απαλλάχτηκαν λόγω αμφιβολιών. Εξαίρεση ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη, Σταύρος.

Μάκης Ψωμιάδης: Αθώος για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράνομο στοίχημα, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ένοχος για εκβίαση κατ' επάγγελμα και συνήθεια καθώς και δωροδοκία και δωροληψία σε μια σειρά από ποδοσφαιρικούς αγώνες

Στ. Ψωμιάδης: Αθώος για όλα

Ι. Παπακώστας: Αθώος για όλα λόγω αμφιβολιών

Ριαβόγλου: Ένοχος για δωροδοκία δωροληψία και παράνομο στοιχηματισμό.

Θωμάς Μητρόπουλος: Ένοχος για κατ´ εξακολούθηση δωροδοκία σε μια σειρά από αγώνες.

Γιώργος Χριστοβασίλης: Αθώος λόγω αμφιβολιων.

Αγγελής: Αθώος λόγω αμφιβολιών.

Κοτούλας: Ένοχος για δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος

Αμανατίδης: Ένοχος για δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος

Δημητρίου: Αθώος λόγω αμφιβολιών

Χαβενετίδης: Αθώος λόγω αμφιβολιών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v