Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ελευθέρας» στη φοροδιαφυγή από τις 10 το βράδυ

Δεν θα γίνονται έλεγχοι από την εφορία αργά τη νύχτα, με προφανείς συνέπειες στη φοροεισπρακτική μηχανή, καθώς δεν υπάρχει κονδύλι για να πληρωθούν οι υπερωρίες! Το μπέρδεμα προέκυψε μετά τις μεταφορές αρμοδιοτήτων μεταξύ ΣΔΟΕ και εφοριών.

«Ελευθέρας» στη φοροδιαφυγή από τις 10 το βράδυ

Από την 1η Νοεμβρίου, οι προληπτικοί έλεγχοι που διενεργούσε το ΣΔΟΕ καταργήθηκαν. Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ μεταφέρθηκαν στις εφορίες και στις αρμοδιότητες του γενικού γραμματέα Χάρη Θεοχάρη, αλλά μάλλον ουδείς προέβλεψε στο υπουργείο Οικονομικών να προβλεφθεί και ένα κονδύλι για τις υπερωρίες που θα έκαναν οι υπάλληλοι των εφοριών πλέον, για να διενεργούν προληπτικούς ελέγχους έως αργά τη νύχτα.

Στις εφορίες, το ωράριο είναι συγκεκριμένο. Νυχτερινοί έλεγχοι δεν προβλέπονταν μέχρι τώρα, καθώς ο προληπτικός έλεγχος δεν ήταν στις αρμοδιότητες των εφοριών, αλλά του ΣΔΟΕ. Και οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έτρεχαν ελέγχους και τη νύχτα.

Κάπως έτσι, όπως αναφέρουν πηγές του ΣΔΟΕ, οι προληπτικοί έλεγχοι μπήκαν από τις αρχές Νοεμβρίου στο «ψυγείο» και οι φοροφυγάδες αλώνιζαν ελεύθεροι.

Προκειμένου να σώσει την κατάσταση στο και... πέντε, ο ΓΓΔΕ Χάρης Θεοχάρης, υπέγραψε μια απόφαση για διενέργεια προληπτικών ελέγχων μέχρι τις 10 το βράδυ. Πιο αργά τη νύχτα δεν μπορούν προς το παρόν να γίνουν προληπτικοί έλεγχοι διότι δεν υπάρχει το κονδύλι για να πληρωθούν υπερωρίες οι εργαζόμενοι που θα τους τρέξουν.

Μέχρι να βρεθεί λύση, και ενώ έρχονται οι γιορτές, το σύνθημα στην αγορά -ιδίως σε νυχτερινά κέντρα, μπαρ και εστιατόρια- μοιάζει να είναι ένα: εάν θέλετε να κλέψετε φόρους, κάντε το μετά τις 22:00, δεν θα σας ελέγξει κανείς…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v