Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε πολυνομοσχέδιο μετατρέπεται το ν/σ ακινήτων

Με καθυστέρηση οδεύει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον φόρο ακινήτων. Εκκρεμεί η έγκριση από την τρόικα αλλά και ο «εμπλουτισμός» και νέες παρεμβάσεις φορολογικού χαρακτήρα. Πιθανή ημερομηνία κατάθεσης η 5η Δεκεμβρίου.

Σε πολυνομοσχέδιο μετατρέπεται το ν/σ ακινήτων

Οι πληροφορίες ήθελαν τις τελευταίες ημέρες το νομοσχέδιο για τον φόρο ακινήτων να είναι καθ' οδόν προς τη Βουλή. Εκτός απροόπτου κατατίθεται την Τετάρτη, ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών τη Δευτέρα.

Τελικά, το... απρόοπτο προέκυψε και το νομοσχέδιο σχεδιάζεται να κατατεθεί «το αργότερο έως τις 5 Δεκεμβρίου», όπως ανέφεραν χθεσινοβραδινές πληροφορίες.

Αιτίες των καθυστερήσεων δύο: Αφενός το νομοσχέδιο για τον διπλό φόρο στα ακίνητα δεν έχει πάρει ακόμα το τελικό πράσινο φως από την τρόικα, αφετέρου το αρχικό μετατρέπεται σε πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» με χίλιες διάσπαρτες φορολογικές διατάξεις.

Οι παρεμβάσεις στον φόρο ακινήτων θα αποτελούν τον κορμό ενός πολυνομοσχεδίου στο οποίο θα περιληφθούν όλες οι κυοφορούμενες εδώ και μήνες νομοθετικές παρεμβάσεις, από τη φορολογία εισοδήματος και τον εξορθολογισμό των προστίμων, έως τις αλλαγές στον Κώδικα Απεικόνισης Φορολογικών Συναλλαγών.

Ειδικά για τον ΚΦΑΣ, ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης έλαβε το πράσινο φως για να προχωρήσει σε αλλαγές τόσο από τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά όσο και από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, καθώς ομάδα βουλευτών νωρίτερα φερόταν να έχει ενστάσεις στις νέες διατάξεις.

Όσον αφορά τις εκκρεμότητες με την τρόικα για τον φόρο ακινήτων, πηγές του υπουργείου Οικονομικών τις υποβαθμίζουν σε επίπεδο νομοτεχνικών διορθώσεων, διατυπώσεων και ερωτημάτων, διευκρινίζοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα επί της ουσίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v