Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΧ: Σχέδιο για αλλαγές στην κατάθεση πινακίδων

Θα ισχύσουν από το 2014, αφού προηγουμένως αξιολογηθεί το κόστος τους.

ΙΧ: Σχέδιο για αλλαγές στην κατάθεση πινακίδων

Αλλαγές στο καθεστώς φορολόγησης των Ι.Χ. και κατάθεσης πινακίδων προετοιμάζει από το 2014 το υπουργείο Οικονομικών. Σχετικό πόρισμα το οποίο καταρτίστηκε από ειδική επιτροπή βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να γίνει κοστολόγηση των προτεινόμενων αλλαγών και εν συνεχεία οι όποιες τροποποιήσεις αποφασιστούν να προωθηθούν υπό μορφή νομοσχεδίου στη Βουλή.

Κεντρική ιδέα των προτεινόμενων αλλαγών είναι οι φόροι και τα τέλη που επιβαρύνουν τα Ι.Χ. να συνδέονται όχι μόνο με τα κυβικά αλλά και με την εργοστασιακή αξία και την παλαιότητα των οχημάτων. Να σημειωθεί ότι οι προτάσεις αυτές συναντούν αντιδράσεις από ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Όσον αφορά τις πινακίδες, υπάρχει πρόταση να δίνεται η δυνατότητα κατάθεσής τους για ορισμένους μήνες του έτους και όχι για το σύνολο, με πληρωμή των αντίστοιχων τελών κυκλοφορίας. Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει καταθέσει πινακίδες και τον πέμπτο μήνα θελήσει να τις πάρει πίσω, θα πληρώσει μόνο για τους επτά μήνες που απομένουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v