Σαμαράς: Οι στόχοι της ελληνικής προεδρίας

Η Ευρώπη δεν είναι ένα άπιαστο όνειρο, είναι ένας δρόμος για να βγούμε από την κρίση, είναι το κοινό μας πεπρωμένο, το οποίο πρέπει να πετύχουμε αναδεικνύοντας εκείνα που μας ενώνουν, δήλωσε ο Α. Σαμαράς.

Σαμαράς: Οι στόχοι της ελληνικής προεδρίας

Στις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, μετά την ολοκλήρωση της κοινής διάσκεψης των προέδρων.

Παράλληλα ανέφερε ότι σήμερα θα ανακοινωθεί μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα από ξένο όμιλο. Σημειώνεται ότι απόψε κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές για τον Αστέρα, ενώ εγκαινιάζεται και το κέντρο έρευνας της Nokia.

Αναλυτικότερα ο κ. Σαμαράς συνόψισε "τους στόχους της ελληνικής προεδρίας στα εξής προτάγματα:

- Μια Ευρώπη λιγότερο γραφειοκρατική και περισσότερο αναπτυξιακή.
- Περισσότερη Ευρώπη που θα είναι όμως και πιο κοντά στον Ευρωπαίο πολίτη.
- Ανάγκη ολοκλήρωσης της τραπεζικής ένωσης και της δημοσιονομικής ένωσης.
- Πιο κοντά στον Ευρωπαίο πολίτη σημαίνει ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του και να απαντά στις ανησυχίες του.

- Μιλάω για μια Ευρώπη της ισορροπίας και της αλληλεγγύης. Ευρώπη της ισορροπίας σημαίνει πρωτίστως ισορροπία ανάμεσα στη δημοσιονομική σταθερότητα και την ανάπτυξη. Ισορροπία ανάμεσα στην ανταγωνιστικότητα από τη μια και την κοινωνική συνοχή την αναγκαία από την άλλη. Και Ευρώπη της αλληλεγγύης σημαίνει πρωτίστως να απορρίψουμε επιτέλους τα στερεότυπα, τους διαχωρισμούς για την Ευρώπη Τύπου Βορρά-Νότου, που πολλές φορές απειλούν να διχάσουν την ίδια την ήπειρό μας.
- Προβλέπουμε να υπάρχει μια πολιτική για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ρευμάτων και κυρίως της λαθρομετανάστευσης. Αλλά και θαλάσσιες πολιτικές, όπως η γαλάζια ανάπτυξη με έμφαση τις ευκαιρίες που παρέχει η θάλασσα στο εμπόριο, στις μεταφορές, αλλά και στους θαλάσσιους πόρους", τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Και πρόσθεσε: "Η Ευρώπη δεν είναι ένα άπιαστο όνειρο, είναι ένας δρόμος για να βγούμε από την κρίση, είναι το κοινό μας πεπρωμένο το οποίο πρέπει να πετύχουμε αναδεικνύοντας εκείνα που μας ενώνουν. Η κρίση που πέρασε η δικιάς μας πατρίδα μας έκανε δυνατότερους και η κρίση που περνά η Ευρώπη πιστεύω ότι θα την κάνει επίσης πολύ δυνατότερη".

Σουλτς: Η κυβέρνηση είναι καλά προετοιμασμένη για την προεδρία

Από την πλευρά του ο κ. Σουλτς δήλωσε: "Η Ελλάδα είναι πλήρες μέλος της Ε.Ε. που την 1η Ιανουαρίου θα αναλάβει την προεδρία. Στην Ευρώπη δεν έχουμε διαφορετικής κατηγορίας κράτη. Η Ελλάδα είναι ισότιμο μέλος. Γνωρίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι καλά προετοιμασμένη για την προεδρία".

 

 

ΠΗΓΗ: Real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v