Φορείς ΑΠΕ προς κυβέρνηση: Μην απαξιώνετε το ΚΑΠΕ

Την έντονη διαμαρτυρία τους για τη συνεχιζόμενη απαξίωση του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με αφορμή την παύση της διοίκησής του από το ΥΠΕΚΑ, εκφράζουν οι συλλογικοί φορείς των ΑΠΕ.

  • του Μιχάλη Καϊταντζίδη
Φορείς ΑΠΕ προς κυβέρνηση: Μην απαξιώνετε το ΚΑΠΕ

Οι συλλογικοί φορείς των ΑΠΕ, με αφορμή την παύση της διοίκησης του ΚΑΠΕ από το ΥΠΕΚΑ, εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τη συνεχιζόμενη απαξίωση του Κέντρου.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι Σύνδεσμοι Παραγωγών ΑΠΕ - ΕΣΗΑΠΕ, Μικρών Υδροηλεκτρικών - ΕΣΜΥΕ, Βιομάζας - ΕΛΒΙΟΜ και Φωτοβολταϊκών - ΠΑΣΥΦ και ΣΠΕΦ, χαρακτηρίζουν ως ακατανόητη την επιμονή της κυβέρνησης στην υποχρεωτική προσαρμογή του ΚΑΠΕ στο μισθολογικό καθεστώς του Δημοσίου, τη στιγμή που το Κέντρο από την ίδρυσή του το 1987 μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση: «Χωρίς να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, το ΚΑΠΕ ανέδειξε κορυφαίους επιστήμονες που αναγνωρίζονται διεθνώς, ανέπτυξε αξιόλογη εργαστηριακή υποδομή και στήριξε την εγχώρια αγορά των ΑΠΕ, ενώ διαδραμάτισε ρόλο “ενεργειακού διπλωμάτη”, ανοίγοντας τις πόρτες των διεθνών αγορών για ελληνικές επιχειρήσεις».

Δείτε την ανακοίνωση των φορέων στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v