Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Ευρύ” το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων το 2007

Τα προσδοκώμενα έσοδα από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του 2007 εκτιμώνται σε 1,7 δισ. ευρώ, που περιλαμβάνει την περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ, την εισαγωγή της ΔΕΠΑ στο ΧΑ, την αξιοποίηση της συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου στην εταιρεία Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και την αξιοποίηση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων της ΕΤΑ.

”Ευρύ” το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων το 2007
Τα προσδοκώμενα έσοδα από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του 2007 εκτιμώνται σε 1,7 δισ. ευρώ.

Στον προϋπολογισμό περιγράφονται τα επόμενα βήματα που αφορούν:

1. Την περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ.

2. Την εισαγωγή της ΔΕΠΑ στο ΧΑ.

3. Την αξιοποίηση της συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου στην εταιρεία Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ.

4. την αξιοποίηση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου των οποίων τη διοίκηση και διαχείριση έχει η ΕΤΑ.

Ειδικότερα, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αξιοποίησης των τουριστικών και επιχειρηματικών μονάδων: Μαρίνας Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, Καζίνο Κέρκυρας, Γκολφ Αφάντου Ρόδου, Αλυκών Αναβύσσου καθώς και των Ξενία Βυτίνας, Λιμένα Θάσου, Σκιάθου και Τσαγκαράδας.

Για τα Ξενία Σκιάθου και Τσαγκαράδας έχει ήδη δημοσιευθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μακροχρόνια μίσθωσή τους.

5. Η διερεύνηση της προσφορότερης μεθόδου αξιοποίησης συμμετοχών του δημοσίου σε εισηγμένες και μη επιχειρήσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον προϋπολογισμό στην εφαρμογή του νόμου για τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

”Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου (ολυμπιακά ακίνητα, τουριστικά ακίνητα, ακίνητα λιμένων κ.α) μέσω συμπράξεων με ιδιώτες στο πλαίσιο ενός ευέλικτου και σύγχρονου θεσμικού πλαισίου θα μεταβάλλει δραστικά το πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων στη χώρα μας, κινητοποιώντας διεθνή και ελληνικά κεφάλαια που θα προσδώσουν νέα ώθηση στην οικονομία.

Ελ. Λ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v