Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Δεν θέλει υψηλό discount το ΤΧΣ

Χωρίς υψηλό discount θέλει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank το ΤΧΣ. Με περίοδο υποχρεωτικής διακράτησης η συμμετοχή του στρατηγικού επενδυτή. Μετά τον έλεγχο της BlackRock θα τεθεί εύρος τιμών.

Eurobank: Δεν θέλει υψηλό discount το ΤΧΣ

Το ΤΧΣ επιθυμεί οι επενδυτές που θα συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank να δεσμευτούν πως θα κρατήσουν το μερίδιο τους για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο και δεν θα δεχθεί "υπερβολικό discount", ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή στο Reuters. 

Σημειώνεται ότι η Eurobank, το 95% της οποίας ανήκει στο TXΣ, σχεδιάζει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ και την κάλυψη της από ιδιώτες επενδυτές. 

Η πηγή ανέφερε στο Reuters πως δεν έχει εκδηλωθεί ισχυρό ενδιαφέρον από τράπεζες, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο για τα private equity, τα hedge funds και τους θεσμικούς επενδυτές.

Πρόσθεσε ακόμα ότι οι στρατηγικοί επενδυτές θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα υπάρξει μια περίοδος υποχρεωτικής διακράτησης (lock up) κατά την οποία δεν θα έχουν την δυνατότητα να πουλήσουν τις μετοχές και πως θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Δ.Σ.

Οι υφιστάμενοι μέτοχοι που κατέχουν αθροιστικά μερίδιο 5% στην τράπεζα δεν θα έχουν προνομιακούς όρους (σ.σ. η αύξηση θα διενεργηθεί με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης). 

Πηγές της αγοράς έχουν υποστηρίξει πως η αποτίμηση των νέων μετοχών θα γίνει με discount 50% στην τρέχουσα τιμή της μετοχής.

Η πηγή σημείωση ότι δεν έχει τεθεί ακόμα ένα εύρος τιμών και δεν θα τεθεί μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος της BlackRock στις ελληνικές τράπεζες.

"Το ΤΧΣ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο όσον αφορά την τιμή" ανέφερε η πηγή. "Θέλουν να επιτύχουν υψηλή συμμετοχή από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά δεν βλέπουν το λόγο να δεχθούν υπερβολικό discount" πρόσθεσε.

"Ακόμα και αν εξελιχθεί ευνοϊκά, το ΤΧΣ μπορεί να ρίξει κάποιο χρήμα. Ο στόχος είναι να γίνει η διαδικασία με τους όρους που πρέπει" τόνισε. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v