Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισαγγελική έρευνα για τις κινητοποιήσεις στα ΑΕΙ

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη συνέχιση της κινητοποίησης των διοικητικών υπαλλήλων, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Εισαγγελική έρευνα για τις κινητοποιήσεις στα ΑΕΙ
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, με αντικείμενο τη συνέχιση της κινητοποίησης των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου.

Ειδικότερα, η Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με αφορμή δημοσιεύματα (Εφημερίδες «Καθημερινή» και «Έθνος», 20-11-2013) σχετικά με συνέχιση της απεργίας των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, παρά το γεγονός ότι με την υπ' αριθμ. 3006/2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η εξαγγελθείσα τοιαύτη για το χρονικό διάστημα από 18-11-2013 έως 23-11-2013 έχει κριθεί παράνομη, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προς διερεύνηση της βασιμότητας των καταγγελλομένων.

Η παραγγελία δόθηκε στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, στο πλαίσιο δε αυτής θα διερευνηθεί εάν η εν λόγω απεργία συνεχίζεται παρά την επίδοση της πιο πάνω απόφασης και, σε θετική περίπτωση, τυχόν στοιχειοθέτηση του αδικήματος της παραβίασης διάταξης δικαστικής απόφασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v