Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν είναι παραγεγραμμένα τα αδικήματα Παπακωνσταντίνου

Τι αναφέρει στην πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

Δεν είναι παραγεγραμμένα τα αδικήματα Παπακωνσταντίνου

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στο ειδικό δικαστήριο για αδικήματα που του αποδίδονται αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ ζητεί από το δικαστικό συμβούλιο ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

Ο κ. Κανελλόπουλος υποστηρίζει ότι είναι νόμιμη η ποινική δίωξη που ασκήθηκε από τη Βουλή σε βάρος του Γ. Παπακωνσταντίνου για απιστία, νόθευση δημοσίου εγγράφου και παράβαση καθήκοντος, καθώς η από τις εκλογές 6.5.2012 προελθούσα Βουλή της ΙΔ περιόδου ουδόλως λειτούργησε και επομένως ήταν αντικειμενικώς αδύνατο να ασκήσει την αρμοδιότητά της, δηλαδή να υποληφθεί της περιπτώσεως του υπουργού Οικονομικών και να συγκροτήσει προς τούτο Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Η συγκεκριμένη Βουλή διήρκεσε τόσο χρονικό διάστημα ώστε ήταν φυσικώς και λογικώς αδύνατο να συνέλθει σε δύο τακτικές περιόδους, κάθε μία από τις οποίες δεν μπορεί να είναι συντομότερη από πέντε μήνες, άρα η προαναφερόμενη σύντομη αποσβεστική προθεσμία εκτείνεται μέχρι το πέρας της β΄τακτικής συνόδου της μεθεπομένης περιόδου.

Η πρόταση του αντιεισαγγελέα για τα αδικήματα του Γ. Παπακωνσταντίνου δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό". 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v