ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Ξαφνικός θάνατος απειλεί τους παρόχους

Για κάθε 100 ευρώ που χρωστά ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει μόνο τα 23 τα οποία στην συνέχεια το κράτος τα φορολογεί με αποτέλεσμα να μένουν στον ιατρό λιγότερα από 15, καταγγέλλει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Ξαφνικός θάνατος απειλεί τους παρόχους

Μεγάλη αναστάτωση στον ιατρικό κόσμο έχει προκαλέσει η αιφνίδια αποστολή νέων «κουρεμάτων» στους υπολογιστές των ιατρών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ.

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ καλεί τον ΕΟΠΥΥ να ανακαλέσει το ισοπεδωτικό μέτρο των απανωτών «κουρεμάτων», καθώς επίσης και να τηρήσει απαρέγκλιτα τους όρους της αρχικής σύμβασης με τους συνεργάτες του.

Προειδοποιεί δε ότι σε κάθε περίπτωση θα κληθεί η ελληνική Δικαιοσύνη να αποκαταστήσει το δίκαιο των αιτημάτων των ιατρών.

Επιπλέον, η Ένωση καταγγέλλει ότι μετά από ανάλυση των συλλεγμένων στοιχείων, προκύπτουν τα ακόλουθα:

1. Κλινικοεργαστηριακοί ιατροί: ισοπεδωτική νέα περικοπή που αγγίζει το 37% που προστίθεται στην υφιστάμενη περικοπή του 30% και το 10% της παρακράτησης! Με άλλα λόγια για κάθε 100 ευρώ που χρωστά ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει μόνο τα 23, τα οποία στη συνέχεια το κράτος τα φορολογεί με αποτέλεσμα να μένουν στον ιατρό λιγότερα από 15! Στο τέλος αν συνεχίσει έτσι ο ΕΟΠΥΥ θα ζητήσει από τους ιατρούς να πληρώνουν για να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του!

2. Εργαστηριακοί ιατροί: ο συνδυασμός της επιβολής υψηλού ποσοστού clawback σε εργαστηριακές μονάδες ακόμη και με μικρό κύκλο εργασιών και μικρό rebate κυμαίνεται από 32%-45%! Εάν προστεθεί και το κόστος εκκαθάρισης των δαπανών των παρόχων του ΕΟΠΥΥ από τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρίες, προκύπτει ότι είναι αδύνατη η επιβίωση των διαγνωστικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v