Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραίτηση από το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ

Αιτία, σύμφωνα με πληροφορίες, η δυσκολία συμμετοχής του στις συνεδριάσεις του οργάνου. Ωστόσο ορισμένες πηγές συσχετίζουν την απόφαση με το προωθούμενο ντιλ για την Πανγαία.

Παραίτηση από το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ

Την παραίτησή του υπέβαλε χθες σύμφωνα με πληροφορίες μη εκτελεστικό μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η παραίτηση αυτή ενδέχεται να σχετίζεται με τον αυξημένο φόρτο εργασίας που έχει πλέον το ΤΧΣ, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το συγκεκριμένο στέλεχος ζει και εργάζεται μόνιμα εκτός Ελλάδος, υποβλήθηκε όμως κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του ΤΧΣ, στην ατζέντα της οποίας ήταν και η έγκριση του deal της Πανγαία.

Με βάση τη συμφωνία το private equity INVEL θα εξαγοράσει από την Εθνική το 49% του μετοχικού κεφαλαίου της Πανγαία και εν συνεχεία θα διενεργηθεί αύξηση εις είδος που θα καλυφθεί από την INVEL και την Εθνική με εισφορά ακινήτων. Μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ η INVEL θα κατέχει περίπου το 66% του μετοχικού κεφαλαίου της Πανγαία, η διοίκηση, όμως, θα ασκείται από την Εθνική, η οποία και θα το ενοποιεί, αφαιρώντας όμως τα δικαιώματα μειοψηφίας.

Ο παραιτηθείς φέρεται να διατύπωσε ενστάσεις για τη δομή της συναλλαγής στην Πανγαία ΑΕΕΑΠ.

Χρ.Κ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v