Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μήνυση από βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ για τα επεισόδια στην ΕΡΤ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δημ. Στρατούλης, Παν. Κουρουμπλής, Βασ. Χατζηλάμπρου και η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή κατέθεσαν μήνυση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Μήνυση από βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ για τα επεισόδια στην ΕΡΤ

Μηνυτήρια αναφορά με την οποία καταγγέλλεται αστυνομική βία για όσα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δημ. Στρατούλης, Παν. Κουρουμπλής, Βασ. Χατζηλάμπρου και η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή.

Μεταξύ αλλων αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά οτι «Σε μία ευνομούμενη Πολιτεία, σε μία Δημοκρατία, δεν νοείται να υπάρχουν μαύρες τρύπες νομιμότητας, όπου οι αστυνομικές αρχές υπό κυβερνητικές εντολές, δρουν εκτός συνταγματικού πλαισίου.

Οι εξ ημών βουλευτές Δ. Στρατούλης, Π. Κουρουμπλής, Β. Χατζηλάμπρου και Ρ. Μακρή απεγνωσμένα ζητούσαμε την προστασία της σωματικής ακεραιότητας της Ζωής Κωνσταντοπούλου προειδοποιώντας ότι θα την λιώσουν με την καγκελόπορτα, ενώ η Θεοδώρα Μέγα σκαρφάλωσε στην καγκελόπορτα και κρατούσε με κόπο αντίσταση με το πόδι της, προστατεύοντάς με.

Η βία κλιμακώθηκε με την πόρτα να κλείνει στην κυριολεξία επάνω μου.

Γλίτωσα μόνον χάρη στις ενέργειες της Θεοδώρας Μέγα, της Ραχήλ Μακρή και ενός αστυνομικού που στεκόταν δίπλα μου στην καγκελόπορτα και ο οποίος πιστεύω ότι θα έχει επίσης σωματικές βλάβες από τη συμπίεση, όπως κι εγώ- βλάβες οι οποίες έχουν καταγραφεί και ιατρικά»..

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v