Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βατοπέδι: Δικαστική έρευνα για πιθανή απιστία

Συμφωνα με την ανώνυμη καταγγελία το Δημόσιο τέλεσε το αδίκημα της απιστίας καθώς προτιμήθηκε η δικαστική οδός έναντι της ανταλλαγής με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά στο Δημόσιο.

Βατοπέδι: Δικαστική έρευνα για πιθανή απιστία
Την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το Δημόσιο ζημιώθηκε από την άρνηση συμβιβασμού με την Ιερά Μονή Βατοπεδίου το 2011 διέταξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής.

Η εντολή για την διενέργεια της έρευνας δόθηκε μετά από ανώνυμη αναφορά που εστάλη στον Άρειο Πάγο από κάποιους που υποστηρίζουν οτι είναι μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Σύμφωνα με τα καταγγελόμενα, το 2011 και ενώ είχε αποκαλυφθεί η υπόθεση , η Ιερά Μονή Βατοπεδίου πρότεινε στο ελληνικό δημόσιο να συμβιβαστούν ανταλάσσοντας εκ νέου τα επίμαχα ακίνητα. Συγκεκριμένα προτάθηκε να επιστρέψει στην κυριότητα της Μονής η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις και το δημόσιο να πάρει πίσω τα ακίνητα.

Επί της πρότασης είχε γνωμοδοτήσει θετικά το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την αναφορά, είτε δεν απάντησε είτε αρνήθηκε προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι ούτως η άλλως η λίμνη δεν ανήκει στην Μονή.

Σύμφωνα με την ανώνυμη καταγγελία το Δημόσιο τέλεσε το αδίκημα της απιστίας καθώς προτιμήθηκε η δικαστική οδός έναντι της ανταλλαγής με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά στο Δημόσιο.

Η έρευνα για την υπόθεση θα διενεργηθεί από τους εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v