Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόλεμος τραπεζικών προσφορών στα στεγαστικά

Εμπορική και Marfin ρίχνονται στη μάχη του τραπεζικού ανταγωνισμού με αιχμή τα στεγαστικά δάνεια. Μετά την ”απρόσμενη” περικοπή του στεγαστικού της Εμπορικής στο 3,95% η Marfin φέρεται έτοιμη να κάνει το μεγάλο χτύπημα, προσφέροντας 3% για τα πρώτα τρία χρόνια.

Πόλεμος τραπεζικών προσφορών στα στεγαστικά
Ο πυρετός του τραπεζικού ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά καλά κρατεί, και όπως φαίνεται τη σκυτάλη παίρνουν τώρα δύο όμιλοι που το τελευταίο διάστημα ανανέωσαν ριζικά την παρουσία τους στο τραπεζικό τοπίο: Αυτός της Εμπορικής που μετά την είσοδο των Γάλλων έχει αυξήσει τις προσδοκίες του, και αυτός της Marfin που έχοντας από πίσω του την τριπλή συνεργασία, αλλά και τους Άραβες, μοιάζει έτοιμος για σημαντικά ”χτυπήματα”.

Σύμφωνα με την Εθνική Χρηματιστηριακή, η Marfin Popular Bank πιθανόν θα διαθέσει προϊόν στεγαστικού δανείου με επιτόκιο 3% σταθερό για τα πρώτα τρία έτη.

Σε τέτοια περίπτωση, αναφέρει η χρηματιστηριακή, θα πρόκειται για το χαμηλότερο επιτόκιο της αγοράς και μάλιστα λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση εκ μέρους της Εμπορικής ότι μειώνει το σταθερό στεγαστικό επιτόκιο για τρία χρόνια στο 3,95%.

Το συγκεκριμένο προϊόν της Εμπορικής, μετά την παρέλευση της 3ετίας παρέχει ελευθερία επιλογής είτε σταθερού είτε κυμαινόμενου επιτοκίου, ενώ για μεταφορές από άλλη τράπεζα δωρίζει τα έξοδα εγγραφής προσημείωσης και τον νομικό και τεχνικό έλεγχο.

Στο θέμα αναφέρεται και η Πειραιώς χρηματιστηριακή, που χαρακτηρίζει την κίνηση της Εμπορικής ”απρόσμενη”, ενώ αναφέρεται και στην προοπτική της έκδοσης του νέου προϊόντος από τη Marfin. Η χρηματιστηριακή, επιχειρώντας να δώσει μια εικόνα του βαθμού ανταγωνιστικότητας των νέων αυτών προϊόντων, αναφέρει πως τα αντίστοιχα επιτόκια για τα υπόλοιπα ιδρύματα βρίσκονται στο 4,2%- 4,3%.



Πρέπει να αναφερθεί ότι πέραν των δανείων σε ευρώ, οι τράπεζες προσφέρουν και χορηγήσεις σε ελβετικό νόμισμα. Τα δάνεια αυτά είθισται να έχουν χαμηλότερο επιτόκιο, καθώς ο δανειολήπτης πρέπει να λαμβάνει υπόψη του και τον συναλλαγματικό κίνδυνο. Τα προσφερόμενα επιτόκια σε ελβετικό νόμισμα από την Eurobank και την Πειραιώς βρίσκονται στο 2,9%, ενώ αυτό από τη Nova στο 2,75%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v