Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Τριμερής» για το νόμο της ανακεφαλαιοποίησης

Ραντεβού την άλλη εβδομάδα τρόικας-ΥΠΟΙΚ-ΤΧΣ. Εξετάζονται αλλαγές με στόχο να διευκολυνθεί η διαδικασία πώλησης της Eurobank. Εν τω μεταξύ σε συνάντηση ΤτΕ-τρόικας παρουσιάστηκαν τα χρονοδιαγράμματα της BlackRock και οι υπερδιευθύνσεις για τα «κόκκινα» δάνεια.

«Τριμερής» για το νόμο της ανακεφαλαιοποίησης

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, οι επικεφαλής της τρόικας θα συναντηθούν με το υπουργείο Οικονομικών και την ηγεσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) προκειμένου να συζητήσουν τις ενδεχόμενες αλλαγές στο νόμο ανακεφαλαιοποίησης, ούτως ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία πώλησης της Eurobank.

Τραπεζικές πληγές αναφέρουν ότι οι δανειστές δεν έχουν πάρει ακόμα θέση επί του θέματος και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Στο μεταξύ σήμερα συναντήθηκαν με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο και ενημερώθηκαν για τα ανοικτά μέτωπα του τραπεζικού συστήματος.

Η διοίκηση της ΤτΕ ενημέρωσε την τρόικα, ότι στις 30 Νοεμβρίου η BlackRock θα δώσει το πόρισμά της όσον αφορά την κατάσταση των δανειακών χαρτοφυλακίων στην Ελλάδα και στις 10 Δεκεμβρίου του εξωτερικού.

Επίσης μέχρι τις 30 Νοεμβρίου έχει δοθεί χρόνος στις συνεταιριστικές τράπεζες για την εξεύρεση των απαραίτητων κεφαλαίων προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο συγκεκριμένο κομμάτι του εγχώριου πιστωτικού συστήματος.

Σε ότι αφορά τις πολιτικές που θα ακολουθήσουν οι τράπεζες στη διαχείριση των κόκκινων δανείων η διοίκηση της ΤτΕ είπε στην τρόικα ότι βρίσκονται σε εξέλιξη η ενίσχυση τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε επίπεδο λογισμικού των εσωτερικών, υπό διαμόρφωση «υπερδιευθύνσεων» των τραπεζών και η κεντρική τράπεζα αναμένει στις 30 Νοεμβρίου τα πλήρη πλάνα επ’ αυτού από την κάθε τράπεζα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v