Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Μηδένισε τις ζημιές

Οι επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο ενημέρωσης της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής επισήμαναν ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ περνά σε εποχή κερδοφορίας..

  • της Μάρως Τσαντήλα
ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Μηδένισε τις ζημιές

Σε εποχή κερδοφορίας περνάει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επισήμαναν οι επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο ενημέρωσης της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ειδικότερα όπως επισήμαναν οι κ.κ. Εμίρης και Μανιατόπουλος μετά από μια εκτεταμένη διαδικασία εξυγίανσης στην οποία περιλαμβάνονταν μείωση προσωπικού, εξορθολογισμός του έργου αλλά και των μισθών η εταιρεία κατάφερε να μηδενίσει τις ζημιές που το 2010 ανέρχονταν σε 187 εκατομμύρια, ενώ το 2011 ήταν 33 εκατομμύρια ευρώ.

Το 2012 ανέφερε η εταιρεία παρουσίασε έσοδα της τάξης των 150 εκατομμυρίων, εκ των οποίων τα 50 είναι έσοδα, τα οποία παίρνει απευθείας από το ελληνικό δημόσιο για υπηρεσίες γενικού οικονομικού συμφέροντος». Η εταιρεία θα συνεχίσει να εισπράττει το ποσό αυτό έως το 2018.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ σημείωσε πάντως ότι η εταιρεία έχει 860 εκατ. υποχρεώσεις και αρνητικά ίδια κεφάλαια. «Ως αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης, ιδιωτικοποίησης και τακτοποίησης των κρατικών ενισχύσεων, το μεγαλύτερο ποσό από αυτές τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις θα σβήσει, η εταιρεία δεν θα χρωστάει πλέον σημαντικά ποσά και επίσης, τα ίδια κεφάλαια θα γυρίσουν από αρνητικά σε θετικά.

Θα υπάρχει ένα ικανοποιητικό ποσό θετικών ιδίων κεφαλαίων. Άρα, θα έχουμε μια εταιρεία, η οποία θα είναι και θα παραμένει υγιής για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό» σημείωσε.

Αναφερόμενος στην εταιρεία συντήρησης ΕΕΣΣΤΥ ο κ. Εμίρης σημείωσε ότι η εταιρεία το 2012 είχε 24 εκατ. έσοδα το 2012, καταγράφοντας μικρές ζημιές ωστόσο υποστήριξε ότι ο εξορθολογισμός που θα φέρει η αποκρατικοποίηση θα επιτρέψει στην εταιρεία να περάσει σε κερδοφόρο έδαφος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v